Ga naar de inhoud
Entertainment

Jandino komt met coronabenefiet voor de Antillen

Jandino Asporaat (39) komt in actie voor de inwoners van Curaçao, Aruba en Sint Maarten die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. De komiek presenteert op zaterdag 9 mei de benefietshow Samen één Koninkrijk, zo maakte de 'NTR' vrijdag bekend.

"Een maaltijd op tafel is op dit moment voor veel gezinnen niet meer vanzelfsprekend"

De show wordt 9 mei na het NOS Journaal van 20.00 uur uitgezonden op NPO 1. Op de eilanden is de uitzending op lokale tijd 14.35 uur live te volgen via de kabel, satelliet en online. Wat er allemaal voorbij komt in de show, is nog niet bekendgemaakt. Wel zijn er optredens en deelt een bijzondere gast de eindstand van de inzamelingsactie.

Jandino
lees ook:
Jandino wil overtollige kilo's weer kwijtraken

Jandino, zelf geboren op Curaçao, bedacht de actie voor de Antillen zelf en presenteerde op 25 april al het benefiet #sameneenkoninkrijk. Volgens de komiek voltrekt zich "in het Caribisch deel van ons koninkrijk een stille ramp". "Een maaltijd op tafel is op dit moment voor veel gezinnen niet meer vanzelfsprekend. Ik kom zelf uit armoede, ik weet hoe het is om naar bed te gaan zonder eten. Dat wens je niemand toe. Daarom hebben wij jullie hulp hard nodig", aldus Jandino.

Met de ingezamelde donaties zullen er voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld onder de bevolking.