Entertainment

Hoe Bas Smit zijn Nicolette veroverde (spoiler: stalken)

30 april 2020 11:49 Aangepast: 30 april 2020 12:19
Beeld © ANP

Bas Smit en Nicolette van Dam maken er het beste van tijdens de intelligente lockdown. Zo worden er springkussens tevoorschijn getoverd en eten ze via een heuse 'sushi-trein'. De Belgische presentatrice Kat Kerkhofs vraagt zich af hoe het perfecte koppel het zo goed laat werken.

"Hij dook ineens overal op uit het niets"

Het prachtkoppel blijft positief met de situatie omgaan, terwijl Bas als Nicolette beiden eigen ondernemingen hebben waarvan de toekomst nu even onzeker is. "Onze kinderen kijken naar hoe wij ermee omgaan. Dus proberen we gewoon overal de fun uit te halen", legt Bas uit. Zo slaapt bijvoorbeeld het hele gezin elke zaterdagavond in de woonkamer, lekker knus met zijn allen op de grond. "We halen echt alles naar beneden; de hond mag erbij, laat naar bed en bakjes chips", vult Nicolette aan.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Bas Smit wordt 'dubbel verwend' op coronaverjaardag

Die positiviteit siert de familie. Zo ging grappenmaker Bas zelfs niet bij de pakken neerzitten toen hij kampte met coronaverschijnselen. "Ik had geen smaak en reuk", vertelt hij. Bas vermoedt dat hij het virus begin maart heeft opgelopen op een verjaardag van een vriend, waar ook dertig anderen besmet raakten. "Bij al onze vrienden heeft één van de twee het gehad."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nicolette van Dam zorgt voor hilariteit met 1,5 meter-grap

Kat vindt het nuchtere koppel een groot voorbeeld, ook op liefdesgebied. Ze is dan ook benieuwd wie de eerste move maakte. Dat is een apart verhaal, zo vertelt Bas: "Ik zat met mijn toenmalige vriendin te eten in Dubai en zat naast een vrouw. Die zei: ‘Ik heb nog een kleindochter, Nicolette van Dam.’ Waarop ik zei: ‘Dat is ook toevallig, dan zit ik met kerst naast u." 

Een tijdje later komt Bas Nicolette tegen op een feestje, waar ze met haar moeder staat te bellen. Bas neemt onaangekondigd de telefoon van haar over en zegt hetzelfde tegen Nicolettes moeder als hij tegen haar oma zei. "Hij dook ineens overal op uit het niets", weet Nicolette zich te herinneren. "Full-on stalker modus.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bas Smit steekt de draak met Dave Roelvink

Het stel heeft niet vaak ruzie, behalve over kleding. Bas heeft volgens Nicolette namelijk de neiging om zich te kleden als Kanye West. "Ik heb echt behoefte om mezelf te verwennen (…) dus verstopt ze soms mijn pasjes." Al maakt hij ook wel eens een modemisser, zoals hieronder te zien is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore