Entertainment

Populaire Deense serie Borgen komt naar Netflix

29 april 2020 14:53 Aangepast: 29 april 2020 15:08
Beeld © ANP

De populaire Deense politieke serie 'Borgen' keert terug op het scherm. De eerste drie seizoenen van 'Borgen' uit de jaren 2010, 2011 en 2013 zijn later dit jaar wereldwijd beschikbaar op de streamingdienst Netflix. Nieuwe afleveringen van het veelgeprezen politieke drama zijn in ontwikkeling en zijn vanaf 2022 te zien.

De vierde reeks Borgen gaat bij de Deense omroep DR in première voordat het wereldwijd op Netflix beschikbaar komt. In het nieuwe seizoen keren hoofdrolspelers Sidse Babett Knudsen als Birgitte Nyborg en Birgitte Hjort Sørensen als Katrine Fønsmark terug.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Op deze datum verschijnt Crazy Rich Asians bij Netflix

In de nieuwe Borgen wordt de kijker opnieuw meegenomen in het leven van Birgitte Nyborg, haar team en de media die haar volgen. De politica is nu de Deense minister van Buitenlandse Zaken. Daarnaast volgt de serie het carrièrepad van Katrine Fønsmark.

In het nieuwe seizoen is ze terug in de journalistiek na een tijd het hoofd van Birgittes persafdeling te zijn geweest. Ze heeft in het nieuwe seizoen een baan bij een grote, nationale televisiezender als hoofdredacteur nieuws gekregen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Michelle Obama krijgt eigen Netflix-docu

"Borgen is een uniek Deens verhaal over het politieke en persoonlijke drama dat zich ontvouwt onder de mensen die ons land leiden. We zijn erg blij dat we Borgen en de personages samen met Netflix weer tot leven kunnen brengen. We kijken ernaar uit om terug te keren naar het verhaal en de personages. Zo hopen we een zeer actueel verhaal over een politiek onderwerp met wereldwijde gevolgen te vertellen," zegt Christian Rank, de dramaregisseur van DR.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore