Entertainment

Coronacrisis dwingt Oscars tot versoepeling van regels

28 april 2020 23:23 Aangepast: 29 april 2020 07:22
Beeld © ANP

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences versoepelt de regels voor de Oscars eenmalig vanwege de coronacrisis. Tijdens de komende uitreiking van de prijzen maken ook films kans die niet in de bioscoop te zien zijn geweest, maakte de organisatie dinsdag bekend.

Voorheen moesten films minimaal zeven dagen draaien in de regio van Los Angeles om in aanmerking te komen voor de prestigieuze filmprijzen. Omdat vanwege de coronacrisis bioscopen zijn gesloten en premières er anders uitzien dan gepland, is besloten voor de komende uitreiking een uitzondering te maken. Wel moeten producties aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten ze uiterlijk zestig dagen voor de digitale release beschikbaar zijn op een online platform enkel beschikbaar voor leden van de Academy.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amy Poehler en Tina Fey presenteren Golden Globes ook in 2021

Wanneer bioscopen weer opengaan, geldt naast Los Angeles ook eenmalig een zevendaagse draaiperiode in zalen in New York City, San Francisco, Chicago, Miami, en Atlanta. Daarnaast werd besloten om de al geplande uitreiking op 28 februari te laten staan.

De Golden Globes maakte dinsdag ook bekend de regels aan te passen voor de show van volgend jaar. Films hoeven ook voor die prijzen niet in de bioscoop te hebben gedraaid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Natalie Portman reageert op heftige kritiek Oscars-outfit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore