Entertainment

Nick over band met Simon: 'Afstand hebben we juist soms nodig'

28 april 2020 17:38
Beeld © ANP

Nog nooit eerder stond Nick Schilder (36) samen met zijn vrouw Kirsten (35) op de cover van een tijdschrift. '100%NL Magazine' had de primeur en interviewde het mooie stel over hun vijftienjarige samenzijn, de coronacrisis en Nicks relatie met Simon.

"Sommige mensen verbazen zich erover dat wij niet met elkaar op vakantie gaan. Die afstand hebben we juist soms nodig"

In september is het stel vijftien jaar samen. "Mijn verkering ging uit op de dag dat ik Nick ontmoette tijdens de kermis in Volendam", vertelt Kirsten in het blad. "Ik was daar met mijn vriendin uit Monnickendam. Nick kwam binnen met zijn vriendengroep en een groep meiden. Hij liep gelijk op ons af, maar had geen seconde tijd voor mij. Hij praatte alleen maar met mijn vriendin, en ik dacht: nou lekker dit." Achteraf bleek het allemaal een versiertruc te zijn. "Hij wilde op die manier indruk maken op mij en dat is gelukt!" aldus Kirsten.

Toch was het niet met opzet, zo vertelt Nick: "Ik zag twee donkerharige leuke dames staan. En ik denk dat ik onbewust de aandacht van Kirsten vroeg door met haar vriendin te praten. Daarna raakte ik met Kirsten in gesprek, een leuke zwartharige afwisseling van al dat blonde Volendamse. Ze viel op! We raakten in gesprek en zijn nog steeds niet uitgepraat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kirsten viert drie jaar huwelijk met Nick Schilder

En dat is maar goed ook nu ze, vanwege de coronacrisis, 24/7 op elkaars lip zitten. Hoewel Nick momenteel geen optredens heeft, is hij wel voorbereidingen aan het treffen voor zijn aankomende album. "Veel mensen vervelen zich, dat herken ik niet. Maar ik mis ook heel veel dingen, hoor." Zo mist de zanger het wijntje met vrienden en op het podium staan. "Dat is zeker vervelend. Maar thuis bezig zijn geeft ook rust en structuur", aldus de Volendammer.

Toch blijft het voor het stel schrijnend om te zien dat hun ouders buiten moeten blijven staan. "Als Jackie mijn schoonmoeder of moeder ziet, geeft ze kusjes door het raam. Ze zijn boven de 60, dus je neemt geen onnodig risico. Dat is echt sneu", vertelt Kirsten. Nick voegt daaraan toe: "Dingen die je als vanzelfsprekend ziet, ga je opnieuw waarderen (..) normaal word je enorm afgeleid door de waan van de dag. Het is een hoop waard om voor die dingen meer tijd te nemen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nick Schilder beseft dat succes niet vanzelfsprekend is

Ook zijn maatje Simon moet hij momenteel missen. Toch is de afstand tussen hen niets vreemds. "Sommige mensen verbazen zich erover dat wij niet met elkaar op vakantie gaan. Die afstand hebben we juist soms nodig", legt hij uit. "Mensen vinden het ook gek als wij optreden op een locatie waar tien kleedkamers zijn, dat we allebei een eigen kleedkamer pakken. Ik vind dat juist gek, je hebt je eigen plek nodig."

Het hele interview lees je vanaf donderdag 30 april in 100%NL Magazine.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore