Entertainment

Billie Eilish maakt Selena Gomez aan het huilen

28 april 2020 15:55
Beeld © Getty Images

Selena Gomez (27) is er onlangs achtergekomen dat ze kampt met een bipolaire stoornis. Het nummer 'Everything I Wanted' van de achttienjarige Billie Eilish is voor haar dan ook erg beladen. Dat vertelde ze afgelopen maandag in gesprek met platenproducent Zane Lowe (46) voor Apple Music.

"Toen ik dat nummer hoorde barstte ik in tranen uit, omdat ik dit al zo lang doe"

De zangeres creëerde voor Apple Music een eigen afspeellijst, vol nummers met diepgaande teksten van artiesten zoals Julia Michaels en Stevie Wonder. Maar ook Billie Eilish staat in het rijtje. Vooral haar nummer 'Everything I Wanted' raakt Selena keer op keer weer. "Ze is zich er zo van bewust wat deze industrie kan zijn en kan worden. Toen ik dat nummer hoorde barstte ik in tranen uit, omdat ik dit al zo lang doe en het nummer is een weerspiegeling van de waarheid", sprak ze over haar gevoelens.

"Er waren zoveel momenten in waarop ik dacht: 'O, het maakt niet uit wie je bent.' (...) Ze verdient alles wat ze kreeg en heeft. Ze is een geweldige, geweldige artiest."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paul McCartney en Billie Eilish in MTV-coronaspecial

Aan BBC Radio 1 vertelde Billie eerder dat ze het nummer begon te schrijven nadat ze een droom had gehad waarin ze zichzelf van het leven beroofde, zonder dat iemand het wat uitmaakte. "Al mijn beste vrienden en mensen met wie ik werkte kwamen in het openbaar naar buiten en zeiden: 'O, we hebben haar nooit gemogen.'" Destijds kampte de zangeres ook met depressieve gevoelens, iets wat ze in het nummer toegeeft.

In een recent interview met The Times liet de zangeres weten dat het nummer er bijna niet was geweest. Toen ze haar broer en co-songwriter Finneas benaderde met het idee, weigerde hij in eerste instantie mee te werken: "Ik wilde geen liedje schrijven over jezelf van kant maken en hoe dat 'alles wat je wilde' is."

Denk je aan zelfmoord? Of maak je je zorgen om iemand met suïcidale gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordpreventielijn: 0900-0113

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Iris Kroes stapt in voetsporen Billie Eilish

Twee jaar geleden kende nog vrijwel niemand haar, nu is Billie Eilish een waar begrip. En met haar uitgesproken kledingkeuze blijkt ze ook nog eens een heus stijlicoon.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Selena Gomez heeft bipolaire stoornis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore