Entertainment

Bibian Mentel kan zoon niet knuffelen uit angst corona

25 april 2020 14:21 Aangepast: 25 april 2020 14:47
Beeld © ANP

Het coronavirus is de zoveelste klap voor Bibian Mentel (47). De wereldkampioene heeft al ruim twintig jaar kanker en beweegt zich momenteel voort met behulp van een rolstoel. "Hoeveel kan mijn lichaam nog aan?' vraagt ze zich nu hardop in de Volkskrant.

"Ik heb nog nooit zoveel over de dood nagedacht als het afgelopen jaar"

Hoewel Bibian en haar man Edwin het voorbeeld zijn van positiviteit, zit bij hen de schrik er goed in. "Ik heb nog nooit zoveel over de dood nagedacht als het afgelopen jaar", doet de sporter nu een boekje open. "Ik realiseer me goed dat ik in de risicogroep val. We hebben erg strikte maatregelen genomen. Heel af en toe maken we een rondje over de hei en voor de rest zitten we alleen thuis."

Haar zoon van zeventien blijft op afstand. "Hij staat wel vlakbij me, maar ik kan hem niet knuffelen. Mijn enige fysieke contact is met Edwin. Verder zien we niemand, behalve de dochters van Edwin."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Het zit Bibian Mentel eindelijk weer eens een beetje mee

Het stel probeert niet te veel te denken aan 'wat als' en in het nu te leven. Maar dat is wel lastig als je niet weg kan, helemaal nu Bibian steeds sterker wordt. Zo maakte ze afgelopen week in De Telegraaf bekend weer kleine stukjes te kunnen lopen. Edwin: "We hadden nu eigenlijk allemaal leuke dingen willen doen, omdat Bibian zich steeds beter voelt, na de operaties en bestralingen van vorig jaar. En dat kan dus niet."

Extra zuur is het omdat elke dag haar laatste kan zijn. Edwin: "Je hoort om je heen: ‘Dan ga ik volgend jaar wel lekker uit eten en op vakantie, als alles voorbij is. Maar wij leven toch iets anders met tijd dan de meeste mensen", aldus Edwin.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bibian Mentel: 'Ziekte heeft ons huwelijk sterker gemaakt'

Maar Bibian is nog niet van plan het leven achter zich te laten. "Ik zie mijn leven als een ui die je afpelt. Als je teruggaat naar de kern, naar wat echt belangrijk is, blijk je zonder heel veel dingen te kunnen. Ik heb die ui al erg afgepeld, maar voel zoveel liefde van iedereen, dat ik nog lang niet klaar ben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man Bibian Mentel: 'Misschien toch ooit geluk'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore