Ga naar de inhoud
Entertainment

Peter Pannekoek: 'Over alles moet je grappen kunnen maken'

Beeld © ANP

Peter Pannekoek (33) is niet bang om moeilijkere onderwerpen aan te snijden in zijn shows. "Ik vind dat je over alles grappen kunt maken. Niets is heilig", zegt de cabaretier zaterdag in het 'AD'.

Hij gelooft dat hij zelf kan inschatten welke grens er wel is. Ook als het gaat om grappen over het coronavirus. "Je hebt je eigen morele kompas en smaak. Je moet het ook aanvoelen. Dan las je in de krant een bericht dat een vrouw uit Naarden-Bussum besmet was geraakt en die week vijf contactpersonen had. Vijf? Da's ook niet echt een sociaal leven, hè. In die eerste week kon die grap nog wel, in de derde, toen er al flink wat doden waren gevallen, weer niet." 

Guido Weijers over de kracht van coronagrappen

01:25
Bekroonde
Ook leuk:
Bekroonde show Peter Pannekoek op Koningsdag te zien op televisie

Ook pijnlijke momenten uit Peters eigen leven schuwt hij niet. "Ik maak vaak grappen over kanker. Mijn vader is eraan overleden. Het is mijn manier om om te gaan met een ziekte die superoneerlijk is. Die je ook kunt krijgen als je nooit hebt gerookt."

De cabaretier vindt het fijn dat je ook kunt lachen om verdrietige dingen. "Dat is winst. Zoals andere mensen een god nodig hebben om om te gaan met ons zinloze bestaan, zo is humor mijn religie. Trouwens, mensen met kanker hebben vaak zelf ook enorme humor en begrijpen dat. Waar ik heel erg in geloof: ik ga altijd uit van het onvermogen in ons als mens. Als je dat doet, is elke dag een blije verrassing."

Peter
Lees ook:
Peter Pannekoek haalt op Twitter uit naar Den Haag