Entertainment

Johnny de Mol zet zich in voor opvang kinderen Griekenland

23 april 2020 19:04 Aangepast: 23 april 2020 19:45
Beeld © ANP

Het Nederlandse kabinet gaat samen met Movement on the Ground, de hulporganisatie van Johnny de Mol (41), Griekenland helpen alleenstaande vluchtelingenkinderen van de Griekse eilanden te halen en op het Griekse vasteland op te vangen.

Ook gaat Nederland helpen een voogdijsysteem op te zetten in Griekenland, vergelijkbaar met het Nederlandse. Dat bevestigen Haagse bronnen, na berichtgeving van Nieuwsuur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bridget Maasland doet aparte uitspraak over ex Johnny de Mol

Het gaat in principe om een driejarig project, waarbij jaarlijks tientallen kinderen moeten worden opgevangen. Met de hulp zijn enkele miljoenen euro’s gemoeid. Movement on the Ground is al langer actief rond Griekse vluchtelingenkampen.

De toestand in de kampen is al jaren penibel, maar is nog nijpender geworden door de dreiging van het coronavirus. Hulporganisaties, kerken en ook diverse partijen in de Kamer riepen verantwoordelijk staatssecretaris Ankie Broekers-Knol recent nog op om kinderen hierheen te halen, maar daar wil het kabinet niet aan. Veel andere Europese landen doen dat wel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnny de Mol moest amandelen laten verwijderen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore