Ga naar de inhoud
Entertainment

Gevaarlijkste Wegen-reis Guido en Abbey viel bijna in het water

Beeld © De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld

Ook dit seizoen kruipen bekende Nederlanders gretig achter het stuur in 'De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld'. Dat de naam van het programma niet zomaar is gekozen is, wordt in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen meteen duidelijk.

"Dit is veel te heftig. Dit gaat niet"

Cabaretier Guido Weijers en actrice Abbey Hoes trappen het seizoen af met een reis door Zuid-Afrika. Vanuit Port Elizabeth rijdt het duo een bijzondere, maar riskante route vol armoede en klimaatproblemen, om uiteindelijk de tocht af te sluiten in Krysna.

Guido
Bekijk ook:
Guido Weijers over de kracht van coronagrappen

Al tijdens hun eerste kilometers ziet het kersverse duo de schrijnende armoede waarin veel Zuid-Afrikanen leven. Hoewel het normaal gesproken erg warm is, regent het tijdens hun eerste dagen volop. En dat zorgt voor de nodige dilemma's. Terwijl ze het Swartberg-gebergte binnenrijden, een doorgaans droge rivier, komt het water hen opeens tegemoet. Door alle regen is de weg versperd. "Dit gaat hem niet worden", brengt Guido benauwd uit als hij het stromende water ziet. "Dit is veel te heftig. Dit gaat niet." Er zit dan ook niks ander op dan om te keren.

Abbey
Lees meer:
Abbey Hoes moest zich fysiek verdedigen tegen catcallers

Het tweetal sluit af in de plaatselijk kroeg, om mee te dansen en zingen met de bevolking. Abbey is enorm geraakt door de mensen. "Ik vond het écht heel erg leuk", vertelt ze na afloop met tranen in haar ogen. "Dit is omdat ik het zó leuk vind, het was hier zo gezellig. Dit vond ik het allerleukst." Ook Guido is geraakt door de mensen.

Het nieuwe seizoen van De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld zie je elke zondag om 21.20 uur bij PowNed op NPO 3.