Ga naar de inhoud
Entertainment

BN'ers en topsporters treden op als meesters en juffen

De afgelopen weken hebben leerkrachten, ouders én kinderen een wereldprestatie geleverd door thuis online door te gaan met school. Om te vieren dat de basisscholen weer gedeeltelijk opengaan na de meivakantie, nemen 35 (ex-)topsporters en BN'ers vrijdag online het stokje over van de leerkrachten. Onder anderen olympisch kampioen schaatsen Carlijn Achtereekte, acteurs Frank Lammers en Victor Reinier en dj Julian Jordan zijn een dagje gastdocent.

Aansprekende lesonderwerpen moeten ervoor zorgen dat de leerlingen zich geen seconde gaan vervelen. Zo gaat NOS Langs de lijn-verslaggever Chris Wobben uitleggen hoe je het beste commentaar kunt geven in de klas. Oud-bokser Arnold Vanderlyde gaat de kinderen bijbrengen hoe je de sterkste van het schoolplein wordt en acteur Victor Reinier, bekend van Flikken Maastricht, vertelt hoe je boeven kunt leren vangen.

BN'ers
lees meer:
BN'ers slaan handen ineen met War Child tegen coronavirus

Ook muzikant Paul de Munnik, oud-olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage, acteur Viggo Waas en scheidsrechter Kevin Blom staan een dagje online voor de klas. Zo'n 1600 leerkrachten hebben zich al aangemeld voor een gratis online gastles, wat betekent dat minstens 40.000 leerlingen vrijdagochtend onderwijs krijgen van de BN'ers. Het volledige lesprogramma en de lesonderwerpen zijn te vinden op www.onlinegastles.nl.

Bron: ANP/RTL Boulevard