Entertainment

Ryanne van Dorst dendert Duitse hitlijsten binnen

20 april 2020 15:35
Raven van Dorst Beeld © ANP

Vele mensen kennen Ryanne van Dorst inmiddels van de televisie, maar eigenlijk is ze muzikante. Altijd al geweest. Ryanne heeft nu met haar band Dool een nieuw album uitgebracht dat in Duitsland ontzettend goed scoort. Haar muziek is daar zelfs populairder dan dat van wereldsterren als Billie Eilish en Pearl Jam.

"Dat is alleen maar geweldig"

"Dat is toch prachtig?" vertelt Ryanne in een interview aan het AD. Haar nieuwe album is namelijk binnengekomen op plek vijf in de Album Top 100, dé hitlijst in Duitsland. Daarmee staat ze boven Ed Sheeran en Rammstein. 

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

'Ryanne van Dorst' schittert in De TV Kantine

Vanwege de coronacrisis hebben Ryanne en haar bandleden even getwijfeld of nu wel de juiste tijd was om nieuw repertoire uit te brengen. Omdat bands nu niet meer mogen optreden, brengen ze vaak geen nieuwe muziek meer uit. Een slimme zet dus, om het juist wél te doen. "Het blijkt dat mensen echt zitten te wachten op nieuwe muziek. Ik krijg veel reacties, het houdt maar niet op. Ons album brengt echt soelaas in deze tijden en dat is hartstikke mooi", aldus Ryanne.

Dat ze voorlopig nog niet met haar band kan optreden, vindt Ryanne wel jammer. "We zijn echt een liveband", vertelt ze. De band heeft alternatieven overwogen, maar is daar vanaf gezien. "Liever wachten we tot het weer écht kan. Met publiek. Wanneer dat dan ook is."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Ryanne van Dorst stiekem best wel gek op Nederland

Ryanne is inmiddels zo bekend geworden dat ze is gepersifleerd in De TV Kantine, waar Elise Schaap haar ontzettend goed nadoet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore