Ga naar de inhoud
Entertainment

Tweet Tim Hofman wakkert idee streamingplatform aan

Beeld © ANP

Een idee van Tim Hofman (31) om in coronatijden te betalen voor streams van concerten heeft in enkele dagen geleid tot een nieuwe app waarop artiesten en poppodia een liveoptreden kunnen streamen voor thuiszitters. Ontwikkelaar Terence Huijgen liet zich inspireren en ontwierp de app Hometour.events voor artiesten die huiskamerconcerten willen streamen.

"Ik ben gelijk aan de slag gegaan"

"Tim Hofman stuurde een tweetje waarin hij vroeg om een platform voor het livestreamen van concerten en zei dat hij best bereid zou zijn daar tickets voor te kopen, dus ik ben gelijk aan de slag gegaan", vertelde Terence maandag in de ochtendshow van Sander Hoogendoorn op 3FM.

Videoland
Lees ook:
Videoland breidt het aanbod uit met deze top titels

De nieuwe app geeft inzicht in aankomende evenementen van artiesten die een livestream hebben gepland, waarna geïnteresseerden een kaartje kunnen kopen om de livestream te bekijken. De app geeft notificaties zodra de livestream begint. Terence: "Het is natuurlijk super jammer dat alle festivals niet doorgaan en alle concerten helaas afgelast worden. Dat zette ons aan het denken. Hoe vet zou het zijn om artiesten in deze tijd toch te kunnen steunen, zodat ze toch hun tickets kunnen verkopen. Ik vind het daarom geweldig dat Tim Hofman dit idee op Twitter deelde."

Het design van de app is inmiddels klaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website hometour.events. Zodra ze een account hebben en ook artiesten zich aansluiten bij het platform, kunnen de eerste huiskamerconcerten worden gestreamd. Binnen een etmaal hebben meer dan duizend mensen zich volgens Huijgen aangemeld.

Tim
Lees ook:
Tim Hofman maakt indruk met emotionele brief aan moeder

Ook de eerste artiesten hebben reeds aangegeven mee te doen, waaronder Yellow Claw en Jeroen van der Boom. Tim Hofman is enthousiast en steunt het initiatief van harte. "Artiesten kunnen hiermee makkelijk hun (huiskamer)concerten, platen en shirts verkopen en dus geld verdienen. En wij kunnen dus heel makkelijk onze favo artiest supporten", zo prijst Tim aan.

Tim
Lees ook:
Tim Hofman staat stil bij overleden Mirjam uit Over Mijn Lijk