Ga naar de inhoud
Entertainment

De Meilandjes geven duidelijkheid over 'faillissement'

Beeld © Instagram @maximemeiland

Martien Meiland (58) wil de geruchten over een faillissement de kop indrukken. De familie wijnt er gewoon op los in Chateau Marillaux, ondanks de vele annuleringen naar aanleiding van het coronavirus. Volgens de flamboyante kasteelheer ligt een faillissement namelijk helemaal niet op de loer, vertelt hij aan RTL Boulevard.

"Daar is helemaal geen sprake van”

"Nou, wat lezen en horen wij in de bladen? Faillissement? Daar is helemaal geen sprake van”, vertelt Martien aan RTL Boulevard. De Chateau Meiland-sterren krijgen 'natuurlijk' wel te maken met veel annuleringen, maar moeten zelf ook de boekingen afzeggen. "Wij hebben van Macron afgelopen maandag natuurlijk vernomen dat wij tot 11 mei niet open mogen", verklaart de 58-jarige. 

Faillissement
Lees ook:
Faillissement op de loer voor familie Meiland

Erica wil de lucht klaren. "Wij hebben een mail gestuurd naar de mensen die hier tot 11 mei zouden komen, die hebben we geannuleerd en de bedragen teruggeboekt", legt ze uit. "Verder is er niets aan de hand. Voor iedereen die na de lockdown willen komen: jullie zijn van harte welkom." Martien is eventjes de weg kwijt - "Een lockdown?" - waarna zijn vrouw hem uitlegt wat dat inhoudt.

Familie
Lees ook:
Familie Meiland op de vlucht voor brand Chateau Marillaux

De geruchten begonnen naar aanleiding van een interview dat Martien zou hebben gedaan met het Vlaamse blad TV Familie. De leegloop aan gasten én hun grote verhuizing leverde veel kopzorgen op. "Als deze crisis nog lang duurt en als mensen in de zomer niet mogen reizen... Dan zie ik het niet goed komen. Dan vrees ik voor een faillissement, ja", zou Martien in het blad hebben gezegd.

Vertrek
Lees ook:
Vertrek familie Meiland zorgt voor tranen bij Nadège

In Frankrijk zijn de maatregelen net wat strenger dan in Nederland, waardoor een tripje naar de antiquair of de rommelhoek er niet in zit voor de familie Meiland. Zelfs een supermarktbezoekje is geen feest, zo is te zien in de video hieronder. 

Het corona-noodlot slaat ook toe bij de familie Meiland

00:48