Entertainment

Barry Atsma nam zorg voor zijn broer op zich

12 april 2020 14:57
Beeld © Beau Blijft Binnen

De broer van Barry Atsma, die het syndroom van down heeft, werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis. Vlak daarnaast kwam een speciale unit voor coronapatiënten. Toen er geen bezoek meer mocht komen, besloot Barry bij zijn broer in het ziekenhuis te blijven. In 'Beau Blijft Binnen' doet de 47-jarige acteur nu zijn verhaal.

"We waren heel bang dat hij besmet zou raken"

"Het was heel pittig", blikt Barry terug op de afgelopen weken. Begin maart werd zijn broer Rimmert opgenomen met een zware longontsteking in het ziekenhuis. "Gelukkig geen corona, maar het was wel heel precair", aldus de acteur. Zo werden er in de kamers naast Rimmert patiënten opgevangen met het virus. "We waren heel bang dat hij besmet zou raken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Broer Barry Atsma weer thuis na zware longontsteking

Vanwege alle zorgen besloot Barry in een appartement van familie dicht bij het ziekenhuis in te trekken, zodat hij zijn broer kon verzorgen. De laatste paar dagen is hij er zelfs blijven slapen, omdat er officieel geen bezoek meer mocht komen.

Barry: "Ik merkte dat hij daar echt van opknapte, want hij was er echt slecht aan toe. Hij at bijna niet, hij dronk bijna niet, al zijn checks waren vrij slecht; dus het was echt zorgelijk." Maar dankzij Barry kon hij weer lachen. "Het was een hele bijzondere week", aldus de acteur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Isa Hoes en Barry Atsma sinds 20 jaar weer samen voor de camera

Inmiddels is zijn broer ontslagen uit het ziekenhuis, maar dat betekent wel dat Barry hem niet meer mag zien. "Voor hem is het fysieke contact heel belangrijk en dat kan nu niet. Dat vind hij ingewikkeld en ik kan het hem niet uitleggen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore