Entertainment

De Gorgels van Jochem Myjer wordt omgetoverd tot film

10 april 2020 07:12 Aangepast: 10 april 2020 12:40
Beeld © ANP

Er komt een bioscoopfilm gebaseerd op de boekenreeks 'De Gorgels' van cabaretier Jochem Myjer. Het scenario wordt geschreven door Tamara Bos, die eerder tekende voor hitfilms als 'Minoes' en 'Het paard van Sinterklaas.' De regie is handen van Anna van der Heide (Brammetje Baas).

Het Filmfonds heeft een financiële bijdrage aan het project toegezegd, maar de Gorgels-film bevindt zich echt nog in de eerste ontwikkelingsfase. Het gaat niet om animatiefilm, maar om een live action-speelfilm. De makers en een woordvoerder van Jochem beklemtonen dat er momenteel verder nog niets over het project te melden valt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jochem Myjer ondergaat jaarlijkse controle en staat stil bij het leven

De Gorgels vertelt over Melle, een jongetje dat op een nacht een vreemd wezentje op zijn bed vindt, een Gorgel. Deze wezens beschermen kinderen tegen de griezelige Groenlandse Brutelaars. De boeken zijn mateloos populair.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jochem Myjer verrast door jeugdhelden bij laatste Carré-show

Jochem Myjer, regisseur Anna van der Heide en producent Burny Bos werkten eerder samen aan de jeugdfilm Brammetje Baas, over een jongetje dat moeilijk stil kan zitten. Voor deze film schreef Jochem het lied 'Ik ben anders dan de rest.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore