Entertainment

Ali B deelt 150.000 bloemen uit aan eenzame ouderen

10 april 2020 04:05 Aangepast: 10 april 2020 12:35
Beeld © ANP

Bij duizenden ouderen in Nederland wordt vandaag een bloemetje bezorgd. De actie is een initiatief van Ali B, die senioren wil opbeuren die vanwege de coronacrisis weinig tot geen bezoek krijgen.

De rapper legde voor het initiatief contact met ouderenbond ANBO en de sierteeltindustrie, die haar bloemen vanwege corona niet kwijtraakt.

Gisteren reden honderden vrachtwagens door het land om 150.000 boeketten te bezorgen bij thuiszorgorganisaties die meedoen. Hun medewerkers overhandigen de bloemetjes vrijdag aan zelfstandig wonende ouderen die verder weinig mensen ontmoeten vanwege de coronacrisis. "Daar zitten gele boeketten bij, gemengde bosjes, rozen, van alles wat", aldus een woordvoerster van de ANBO. "Het is waanzinnig dat we die allemaal uit mogen delen, terwijl de sierteeltsector het nu juist moeilijk heeft." De bloemen zijn bij elkaar 3 miljoen euro waard.

In Jinek vertelde Ali B. over de actie:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ali B waarschuwt in lied: 'Houd anderhalve meter afstand'

Het zal niet lukken om alle ouderen die weinig aanspraak hebben vanwege de coronacrisis te bereiken, realiseert de woordvoerster zich. "Maar hopelijk inspireren we mensen met deze actie om ook een bloemetje te regelen voor hun vader, moeder, opa of oma."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore