Entertainment

Johnny de Mol zag The Passion eigenlijk niet meer zitten

09 april 2020 07:15 Aangepast: 09 april 2020 07:36
Beeld © ANP

Johnny de Mol praat donderdagavond, op Witte Donderdag, de aangepaste versie van 'The Passion' aan elkaar. Hoewel de presentator ook aanvankelijk de verteller van het paasverhaal in Roermond zou zijn, moest hij vanwege de coronacrisis wel even een knop omzetten voordat hij zich op de rol kon storten.

"Dit een unieke manier om mensen wat hoop te geven"

"Mijn hoofd stond er eerst niet naar", vertelt Johnny aan BuzzE. "Ik was vooral bezig met of iedereen in mijn omgeving gezond was. Mijn vrouw heeft bronchitis, mijn zoontje Johnny was ziek en mijn moeder (Willeke Alberti, red.) behoort tot de risicogroep. Ook maakte ik me zorgen om de mensen waar ik veel mee hebt gewerkt: de ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en vluchtelingen. Toen ik een paar weken later hoorde dat The Passion toch doorging, een speciale editie kreeg en het thuis onder controle was, wilde ik toch graag meedoen. Dit een unieke manier om mensen wat hoop te geven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo gaat 10-jarig jubileum The Passion er vanavond uitzien

Anders dan de voorgaande negen jaren vindt het live-spektakel niet plaats met publiek in een stad, maar bestaat de uitzending uit scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities. Johnny neemt de kijkers op NPO 1 mee in het "paasverhaal anno nu". "Het is een verhaal van angst, egoïsme en verbroedering. Dat past perfect in een wereld die nu angstig is. Het zorgt hopelijk voor wat verbroedering."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anita Meyer over Passion-misser: 'Ik kan er nu om lachen'

Het thema van de bijzondere jubileumeditie is Geef mij nu je angst, erg toepasselijk volgens de presentator. "Het thema was eerst Vrijheid, maar Geef mij nu je angst slaat de spijker op z'n kop. Door het nieuws worden we bang gemaakt, zijn we angstig en moeten we oppassen dat we niet doorslaan. De tekst van het nummer van André Hazes, dat later ook zo mooi door Guus Meeuwis is gezongen, is: geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug. Dat is precies wat we bij de kijkers hopen te doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lama’s verzinnen alternatief voor The Passion

De lichtpunten in de coronacrisis worden donderdagavond benadrukt. "Er gebeuren een hele hoop heftige dingen natuurlijk, maar er ontstaan ook mooie initiatieven. Er is ook heel veel empathie voor mensen in de zorg, de transport en in de supermarkten. Laten we hopen dat dat besef blijft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Passion komt tóch met speciale jubileumeditie

Zelf maakt Johnny een paar uur per dag vrij om te facetimen met zijn naasten en de groepen waar hij zich voor inzet. Maar ook met zijn rol in LIVE 10 jaar The Passion: Geef mij nu je angst wil hij mensen een hart onder de riem steken. "Het is zo'n mooi podium om dat te doen. Maar het gaat natuurlijk niet om mij. Geef mij nu je angst is allesomvattend voor wat ik hoop te doen. Ik hoop dat mensen deze avond er hoop voor terugkrijgen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore