Entertainment

Lubach schrikt nog steeds van consequenties programma

08 april 2020 15:50 Aangepast: 08 april 2020 18:49
Beeld © ANP

Arjen Lubach 'schrikt er nog steeds van' als zijn programma daadwerkelijk consequenties heeft. Dat meldde hij woensdagmiddag in het programma Troost TV. Zondag met Lubach maakte onlangs een venijnig item over het commerciële bedrijf Rumag. Diverse grote partners trokken hun handen hierna van Rumag af en de CEO Thijs van der Heide zag zich gedwongen op te stappen.

"Het is nooit onze bedoeling dingen in gang te zetten"

"Ik schrik er soms van als opeens een Tweede-Kamerlid een citaat uit het programma aanhaalt", stelt Lubach. In het recente coronadebat in het parlement gebruikten meerdere politici de vergelijking over de ‘eurobonds’ die Lubach zondag maakte. Hij vergeleek het verzoek van Zuid-Europese landen voor financiële steun in deze coronacrisis met een huis dat in brand staat. Nederland wil 'best helpen het huis te blussen, maar dat betekent niet dat we meteen de hele hypotheek over willen nemen'.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Zondag met Lubach gaat niet langer door vanwege corona

De cabaretier beklemtoont dat de redactie nooit onderwerpen zoekt waarmee per se invloed kan worden uitgeoefend. "Als we zouden denken: hoe gaan we nu de wereld weer eens veranderen, dan zouden we de politiek in moeten gaan. We hebben niet de illusie dat de problemen kunnen oplossen. We kaarten iets aan en gooien het over de schutting. Natuurlijk kijken we wel eens over de schutting wat er dan gebeurt, maar we gaan daar niet rondlopen. Het is nooit onze bedoeling dingen in gang te zetten."

Het belangrijkste motief is het maken van goede grappen. "We proberen de onderwerpen wel zo kloppend en informatief mogelijk te maken. Maar het moet allemaal vooral kloppen binnen de wetten van de komedie." Het huidige seizoen Zondag met Lubach, dat diverse kijkcijferrecords heeft gebroken, duurt nog twee weken. Het programma keert na de zomer weer terug.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Opnames Zondag met Lubach zonder publiek blijkt hele uitdaging

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore