Entertainment

Tiger King nu al één van de meest bekeken Netflix series ooit

08 april 2020 14:47 Aangepast: 08 april 2020 15:10
Beeld © ANP

De documentaireserie 'Tiger King' is inmiddels een van de meest bekeken series uit de geschiedenis van streamingdienst Netflix. In de VS hebben de afgelopen twee weken meer dan 34 miljoen unieke kijkers de serie al gezien, meldt 'Variety'.

Daarmee staat Tiger King in de top drie, tussen het tweede (31 miljoen) en derde (36 miljoen) seizoen van hitserie Stranger Things. Ook in Nederland prijkt Tiger King inmiddels doorlopend in de top drie van best bekeken programma's, al wil de Nederlandse persafdeling van de streamingdienst geen concrete kijkcijfers geven.

De populariteit van de serie verspreidt zich vooral dankzij enthousiaste reacties die kijkers delen op sociale media. De reallife-documentaire is ook regelmatig trending topic op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix-hit Tiger King krijgt vervolg

Tiger King wordt geprezen als de 'opvolger' van soortgelijke successeries als Making a Murderer en Don't Fuck with Cats. De reeks vertelt het verhaal van twee tegenpolen: Joe Exotic, de eigenaar van een goedlopend wildpark, en Carole Baskin, de oprichter van dierenrechtenclub Big Cat Rescue. Langzaam maar zeker voert regisseur Eric Goode de spanning op naar een gewelddadige ontknoping.

Veel kijkers stellen dat het bizarre verhaal de cornonacrisis even doen vergeten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore