Ga naar de inhoud
Entertainment

Gordon: 'Ik ben nog helemaal niet klaar om dood te gaan'

Beeld © ANP

Net als menig ondernemer staat Gordon (51) momenteel aan de zijlijn. Zijn koffietent Blushing is inmiddels al een paar weken dicht en dat zorgt voor kopzorgen. De zanger vreest dan ook voor de ondergang van zijn horecazaak.

"Om heel eerlijk te zijn moet het over een paar maanden gewoon wel weer binnenstromen"

Gordon vertelt in een video op het YouTube-kanaal van HorecaNederland.TV dat hij en zijn team al vroeg aanvoelden dat er iets niet pluis was. "Ik merkte de angst bij het personeel. Ik merkte het bij de gasten, natuurlijk. En de enorme kentering in omzet", legt hij uit. 

Gordon:
Lees ook:
Gordon: 'Als ik corona krijg, dan ben ik dood'

De zanger verwacht niet dat hij in één keer de omzet terugheeft die hij gewend is. Dat geldt helemaal voor zijn twee vestigingen in Amsterdam, omdat hij daar afhankelijk is van de toeristen. "Ik denk dat het straks een half jaar tot een jaar gaat duren voordat het weer op een normale manier op gang komt." En dat doet hem veel pijn, zo laat hij weten: "Je hebt iets opgebouwd en ik ben er al zes jaar mee bezig met mijn hart en mijn ziel. (…) Het is allemaal weg. Het is gewoon weg."

Mocht de situatie niet beter worden, heeft de zanger nog wel een appeltje achter de dorst waarmee hij het sowieso nog een half jaar volhoudt. "Maar langer niet", aldus de ondernemer. "Om heel eerlijk te zijn moet het over een paar maanden gewoon wel weer binnenstromen."

Gordon
Lees ook:
Gordon heeft het gezellig met date tijdens thuisquarantaine

De zanger is niet alleen bang voor zijn zaak, maar ook voor zijn gezondheid. De zanger zit in de risicogroep omdat zijn immuunsysteem heel erg laag is door de medicatie die hij neemt. Hij zit daarom nu dag en nacht binnen. "Ik ben nog helemaal niet klaar om dood te gaan. (…) Als ik het krijg, dan ben ik echt de lul." En dat terwijl het hem na een heftige periode juist eindelijk weer voor de wind ging, zoals te zien is in deze video hieronder.

Het gaat Gordon na een heftige periode weer voor de wind

03:02