Entertainment

Bekroonde Paul de Leeuw-show met René Klijn in de herhaling

06 april 2020 16:34 Aangepast: 06 april 2020 17:04
Beeld © ANP

De bekroonde aflevering van het tv-programma De Schreeuw van de Leeuw met zanger René Klijn wordt donderdag voor het eerst in lange tijd herhaald. Dat heeft de NPO maandag bekendgemaakt.

De uitzending uit november 1992 was bijzonder omdat Paul de Leeuw de eerste was die een aidspatiënt op de Nederlandse televisie sprak. Klijn, vooral bekend als zanger van Bam to Bambam, overleed nog geen jaar later aan de gevolgen van de ziekte.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Paul de Leeuw roept om binnen te blijven voor ouderen

Klijn zong in de uitzending onder meer het lied Mr Blue, dat wekenlang op de eerste plaats stond van de hitlijsten. Het werd uiteindelijk de best verkochte single van 1993. De aflevering met René Klijn won diverse internationale prijzen, waaronder de Bronzen Roos op het Festival van Montreux.

Paul de Leeuw bracht in 2007 tijdens Symphonica in Rosso nog een eerbetoon aan Rene Klijn door het nummer te laten horen. De herhaling donderdagmiddag om 13.50 uur maakt onderdeel uit van de serie Heimwee TV. De NPO zendt overdag veel oude, memorabele programma’s uit voor iedereen die de hele dag thuis moet zitten vanwege de coronacrisis.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Orgeljoke vertelt over haar succesverhaal aan Paul de Leeuw

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore