Entertainment

The Office werkt aan nieuwe 'coronashow'

06 april 2020 15:34 Aangepast: 06 april 2020 15:45
Beeld © NBC

Het kantoorleven ziet er behoorlijk anders uit sinds de coronacrisis. Men zit volop op apps als Zoom om vergaderingen vanuit huis alsnog door te kunnen laten gaan. Dat bracht de makers van 'The Office' op een idee: een coronashow.

"We hebben een show bedacht dat niet alleen vol humor zit, maar ook troost biedt in deze lastige periode"

In The Office waren alle bedrijfsperikelen van de medewerkers duidelijk te zien en dat moest een weerspiegeling zijn van het werkleven van velen. Met het heersende coronavirus gaat het er tegenwoordig heel anders aan toe. Zoom, Teams, HouseParty en FaceTime worden massaal ingezet om vergaderingen door te laten gaan. De makers van de serie zagen hun kans schoon en ontwikkelen een nieuwe show over deze beweging. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Office-acteurs organiseren mini-reünie

"Veel van van ons moeten dagelijks deelnemen aan zo'n Zoom-meeting, voor werk ofwel ergens anders voor", vertelt The Office-producer Ben Silverman aan Deadline. "Dit is het nieuwe 'normaal' en zoeken manieren om alsnog met elkaar in contact te blijven en productief vanuit huis te werken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Krasinski ziet reboot van The Office wel zitten

Paul Lieberstein, ook voormalige producer van The Office, werkt eraan mee. "We hebben een show bedacht die niet alleen vol humor zit, maar ook troost biedt in deze lastige periode", aldus Ben. "Je begint met kantoorhumor, maar verliest het kantoor en je hebt slechts humor over. Een simpele optelsom." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Office komt terug maar dan met een twist

De nieuwe serie draait om een baas die moet dealen met personeel dat vanuit huis moet werken. Hij eist van hen dat ze in contact blijven met elkaar en de héle dag met elkaar op Zoom zitten. Wanneer de vooralsnog titelloze show op de buis moet verschijnen, is nog onduidelijk. 

De makers van The Office zijn niet de enigen die inspelen op de coronacrisis. Ook sterren van eigen bodem proberen voor verlichting te zorgen in deze lastige tijd, maar dat werd hen niet per se in dank afgenomen. Bekijk de video hieronder om te zien waarom het Corona-lied voor ophef zorgt. 

Miniatuurvoorbeeld
Luister

Podcast: Zoom zegt sorry en meer over videobellen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore