Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Entertainment

CEO van RUMAG legt taken neer na kritisch item Arjen Lubach

03 april 2020 19:09 Aangepast: 03 april 2020 19:16
Beeld © Zondag met Lubach / VPRO

Thijs van der Heide legt per direct zijn functie neer als CEO van RUMAG. Dat is zojuist via een persbericht naar buiten gebracht. Het merk was deze week negatief in het nieuws nadat het in 'Zondag met Lubach' flink onderuit was gehaald.

"Als je kritiek hebt op anderen, moet je zelf ook met kritiek kunnen omgaan"

"Wat begon als een jongensdroom op een zolderkamer is uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf met veertig medewerkers", laat Thijs weten in het persbericht. "De afgelopen periode is er veel gebeurd en veel gezegd. In deze periode heb ik de impact van sommige uitlatingen verkeerd ingeschat. In het belang van RUMAG, in het belang van de medewerkers die ik een warm hart toedraag en de toekomst van het bedrijf, heb ik in overleg met de directie besloten om terug te treden als CEO. Ik ben trots op wat we hebben neergezet en ik wens iedereen bij RUMAG het allerbeste."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hallmark haalt RUMAG-collectie offline na kritisch Lubach-item

Ferdi Buijsrogge neemt zijn functie over. "Bij RUMAG werken dagelijks veel mensen aan een mooi product. Of het nu een goede doelenactie is, video, quotes of een scholentour. Wij willen er alles aan doen om een nieuwe start te maken." 

De nieuwe directie van RUMAG is van mening dat het bedrijf “behoorlijk tekort is geschoten” in het omgaan met de kritiek die de afgelopen week is geuit. "RUMAG is brutaal, erg brutaal en soms te brutaal. Als je kritiek hebt op anderen, moet je zelf ook met kritiek kunnen omgaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RUMAG stopt met de verkoop van Meiland-quote kleding

Waar mogelijk wil de directie de gemaakte fouten herstellen. Te beginnen willen ze het geld, dat na aftrek van kosten over is, overmaken aan het Rode Kruis. Dat staat los van de honderdduizend euro die reeds op de rekening van het Rode Kruis is overgemaakt. De directie blijft overigens volhouden dat er aan goede doelenacties nog nooit een euro is verdiend en dat dat in de toekomst ook nooit zal gebeuren.

Bekijk het item uit Zondag met Lubach hieronder:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore