Ga naar de inhoud
Entertainment

Linda de Mol moet 'in de spaarstand' door coronacrisis

Beeld © ANP

Wilde plannen die de presentatrice heeft met de zender 'Net5' en het blad 'LINDA.' moeten heel bewust even in de ijskast worden gezet. Dat vertelt Linda de Mol (55) vrijdag op 'Troost TV'.

"We moeten alle zeilen bijzetten om hier doorheen te komen"

"We zaten barstensvol plannen en nieuwe ideeën, maar we hebben nu heel weinig mogelijkheden om te investeren", bekent De Mol. "Ook wij moeten pas op de plaats maken en kijken wanneer alles weer normaal wordt. We moeten alle zeilen bijzetten om hier doorheen te komen."

Linda
Lees ook:
Linda de Mol moet sinds coronacrisis zelf huis schoonmaken

Haar zender en blad zijn ook afhankelijk van advertentie-inkomsten, die momenteel snel teruglopen. "Het zijn moeilijke tijden. We proberen zoveel mogelijk alle banen te garanderen, maar we kunnen niets garanderen. We kunnen onze freelancers niet beloven dat ze komende maanden werk hebben." De Mol noemt dit een heel moeilijke verantwoordelijkheid. "Er is altijd sprake geweest van groei; voor het eerst zien we niet meer de mogelijkheden om alles voor elkaar te krijgen."

Linda
Lees ook:
Linda de Mol beleeft coronacrisis als 'rare slechte film'

De programma- en bladenmaakster neemt de sociale isolatie heel serieus. "Ik ben iemand voor wie het glas altijd halfvol is. Maar het is lastig die stemming doorlopend vol te houden nu, dat is best uniek." Ze merkt wel dat iedereen momenteel liever en bereidwilliger is dan voor de coronacrisis. "Iedereen is liever voor elkaar en heeft meer voor elkaar over. Ik hoop enorm dat dat gevoel blijft hangen als dit allemaal voorbij is. Dat het dan niet weer ieder voor zich en god voor ons allen wordt."

Haar plannen voor de komende tijd deelde ze eerder al in gesprek met RTL Boulevard.

Linda de Mol over kijkcijfers en nieuwe plannen

02:09