Entertainment

Tiger King afgekeken? De hoogste tijd voor The Innocence Files

03 april 2020 15:07 Aangepast: 03 april 2020 15:08
Beeld © Netflix

Als echte true crime-docuseries-liefhebber heb je waarschijnlijk 'Tiger King', 'Evil Genius', 'When They See Us' en 'Making a Murderer' al gekeken. Het is dus tijd voor een nieuwe show op je kijklijstje: 'The Innocence Files.'

"Het beste wat je als advocaat kunt doen, is een onschuldig persoon vrijpleiten"

In The Innocence Files worden acht gedetineerden gevolgd die dankzij een groepje advocaten toch worden vrijgesproken. De serie is verdeeld in drie stukken: Het bewijs, De ooggetuige en De berechtiging. "Deze verhalen onthullen de waarheid achter het gebrekkige justitiële rechtssysteem in Amerika", luidt de omschrijving. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Docu over Michael Jordan eerder dan gepland op Netflix

Bovendien toont de serie dat 'een onschuldig iemand berechtigen niet alleen desastreus is voor die persoon, maar ook voor zijn of haar familie, de slachtoffers van het misdrijf en het vertrouwen in het rechtssysteem'. Alle gevolgde veroordeelden zijn namelijk onschuldig. "Het beste wat je als advocaat kunt doen, is een onschuldig persoon vrijpleiten", vertelt advocate Ellen Eggers in de trailer. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klaar voor de liefde? Geef je op voor Netflix-hit Love is Blind

The Innocence Files is vanaf 15 april te zien op Netflix. In de tussentijd alsnog een heel spannende serie kijken? Het tweede seizoen van Mocro Maffia staat sinds kort op Videoland. In de video hieronder zie je waarom die show zo succesvol is. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore