Ga naar de inhoud
Entertainment

Makers achter hitserie Klem komen met opvolger

Beeld © Pief Weyman

De makers van hitserie 'Klem' werken aan een nieuwe vierdelige miniserie. Scenarist Frank Ketelaar en producent Robert Kievit hopen dit najaar 'BuZa' te kunnen gaan draaien, een vierdelige miniserie over een minister van Buitenlandse Zaken met een alcoholprobleem, maakte het tweetal vrijdag bekend. De serie moet, als alles goed gaat, begin 2021 bij de NPO te zien zijn.

Acteurs zijn nog niet bekend. Het duo legt op dit moment de laatste hand aan het derde seizoen van Klem. De laatste reeks over de ongebruikelijke vriendschap tussen een crimineel (Jacob Derwig) en een hoge pief bij de Belastingdienst (Barry Atsma) moet vanaf half september te zien zijn.

Broer
Lees ook:
Broer Barry Atsma weer thuis na zware longontsteking

Klem was de afgelopen jaren een van de grote seriehits van de NPO. De opnames van seizoen 3 werden vlak voor de maatregelen in verband met de coronacrisis afgerond. Frank Ketelaar werkt nu vanuit huis aan de montage en nabewerking van de serie.

Opnames
Lees ook:
Opnames laatste seizoen KLEM bijna van start

Eerder maakte de schrijver en regisseur hitseries als Overspel en Vuurzee. Ook was hij medeverantwoordelijk voor musicalsuccessen als Hij gelooft in mij en Tina Turner.

Bron: ANP/RTL Boulevard