Entertainment

Irritaties bereiken hoogtepunt in Expeditie Robinson NL vs BE

03 april 2020 13:41
Beeld © Expeditie Robinson NL vs BE

Inmiddels zitten de kandidaten van 'Expeditie Robinson NL vs BE' al meer dan 20 dagen op het eiland. Het gemis van thuis begint nu echt zwaar te wegen. Dat zorgt voor de nodige irritaties. 

"Deze dramaqueen stuurt hopelijk jou en je 20 mango’s naar huis"

De Expeditieleden zijn aan elkaar gewaagd en deinzen niet terug voor complotten of pacten. In deze fase van het spel is tactisch spelen dan ook nóg belangrijker geworden. Dat blijkt ook weer tijdens de proef van deze week. Iedereen wil dolgraag naar Winnaarseiland, helemaal omdat er een boodschap van thuis aan verbonden zit. Maar wie durft zijn ware gezicht te tonen?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Expeditie-Niels: 'Farah deed mee om bekend te worden'

"Hier besef je hoeveel je van je vrouw en kinderen houdt", vertelt Koen op beeld als hij te horen krijgt dat ze strijden om een videoboodschap. Ook Elroy heeft het moeilijk: "Ik droom over thuis, ik droom over mijn vriendin en ik droom over mijn zoontje. Op heel veel momenten zit ik met mijn gedachten bij hun."

Maar de deelnemers spelen niet alleen om een video en immuniteit, er zit nóg een addertje onder het gras: de verliezer krijgt een zwarte stem. En de kandidaten kunnen zelf bepalen wie dat wordt door het tijdens de proef voor elkaar extra moeilijk te maken. Als het moment daar is gaat iedereen vol op Herman, die niet weet wat hij meemaakt en kwaad de proef verliest. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Robinson Confessions: Aisha is de eerste afvaller van Expeditie Robinson

Ondertussen zit Ruth al vier dagen op Winnaarseiland, waar ze geen idee heeft dat Herman nog altijd in het spel is. Als winnaar Thomas samen met Koen naar het eiland komt en verslag doet van de proef, is ze verbaasd. "Ik ben in shock”, vertelt ze aan de heren. "Ik zie daar de humor niet van in." 

Hoewel ze op Winnaarseiland genieten van de emotionele boodschappen van thuis en elkaar bijpraten, gaat het op het andere eiland hard tegen hard. Omdat Herman weet hoe laat het is, pakt hij alvast zijn spullen. Als de andere Expeditieleden zien dat hij zelfs het visnet in zijn tas stopt, nemen ze hem dat niet in dank af. "Het is ook een social spelletje en ik denk niet dat jij dat doorhebt", verwijt Kevin hem. Als Herman even later ook de gevonden 'lepel’ mee naar huis wil nemen, slaan alle stoppen door bij Kevin. "Ik kan niet meer", vertelt Kevin terwijl hij wegloopt. Ook Jorik is er klaar mee als Herman bij hem zijn verhaal wil doen. "Dit moet je aan Kevin vertellen (…) Ik heb helemaal geen zin om te discussiëren over een pollepel." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zó ver ging Nelleke om in Expeditie Robinson NL vs BE te blijven

Het is dan ook geen verrassing dat Herman het eiland moet verlaten. "Het is niet helemaal onverwacht", biecht Herman na afloop op. "Het is niet anders. Van tevoren had ik ervoor getekend, 23 dagen. Ik denk dat heel veel mensen gedacht hadden dat ik al eerder was vertrokken."

Op Twitter zijn veel mensen het met de beslissing eens, maar ze gaan vooral stuk om hoe Kevin hem wegstemt. "Deze dramaqueen stuurt hopelijk jou en je 20 mango’s naar huis", vertelt hij terwijl hij zijn briefje laat zien. Zelf heeft Herman ook gereageerd. "Nog nooit zulke lekkere mango's gegeten, met zijn allen genoten hier thuis", plaatst hij op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Leugens nemen de overhand in Expeditie Robinson NL vs BE

Volgende week is Herman te gast in Robinson Confessions NL vs BE. Nelleke deed eerder ook al haar verhaal. 

Benieuwd hoe de andere afvallers het hebben gehad? Hier vind je alle aflevering van Robinson Confessions NL vs BE.

Kijk elke donderdag een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson NL vs BE, exclusief bij Videoland. Afleveringen gemist? Ook deze zijn uiteraard terug te zien bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore