Ga naar de inhoud
Entertainment

Jane Fonda zet iconische workouts op TikTok

Beeld © ANP

Jane Fonda laat oude tijden herleven op de populaire app TikTok. De 82-jarige heeft een account aangemaakt waarop ze haar beroemde Jane Fonda Workout uit de jaren 80 terugbrengt.

"Ik heb je nodig"

De app wordt veel gebruikt door jongeren en de actrice grapt dan ook dat die haar maar eens moeten googlen. Daarna toont ze een kort clipje uit een van de ruim twintig aerobicsvideo's die ze in de jaren 80 uitbracht. Van de videobanden werden destijds zo'n 17 miljoen exemplaren verkocht.

Jane
Lees ook:
Jane Fonda gaat online verder met protesten

Jane laat in haar TikTok zien dat ze nog steeds aardig sportief is aangelegd, maar gaat daarna al snel over op een andere boodschap. "Wat ik echt zou willen, is dat jullie je inspannen voor de planeet", zegt ze tegen de kijker. "De klimaatcrisis is een noodgeval, en ik wil je vragen - of je nu op de bank zit of op een yogamat ligt, of je mee wil doen aan de virtuele Fire Drill Fridays. De toekomst heeft je nodig. Ik heb je nodig."

Jane
Lees ook:
Jane Fonda nog altijd in de bres voor het klimaat

De actrice maakte vorige week bekend dat ze haar klimaatprotesten online voortzet. Jane protesteerde afgelopen najaar wekelijks in Washington D.C. en werd daarbij enkele keren opgepakt. Verscheidene Hollywoodsterren, onder wie Joaquin Phoenix en Jane's Grace And Frankie-collega Martin Sheen schoven aan bij de demonstraties en werden ook in de boeien geslagen.