Entertainment

Oprah Winfrey schrijft flinke cheque uit voor coronacrisis

02 april 2020 19:27 Aangepast: 02 april 2020 20:01
Beeld © Getty Images

Oprah Winfrey (66) heeft een flinke cheque uitgeschreven om Amerikanen te helpen tijdens de coronacrisis. De voormalige talkshowkoningin stelt maar liefst 10 miljoen dollar (zo'n 9,2 miljoen euro) beschikbaar.

"Ik doneer in totaal 10 miljoen om Amerikanen in het hele land en in gebieden waar ik ben opgegroeid te helpen tijdens deze pandemie"

"Ik doneer in totaal 10 miljoen om Amerikanen in het hele land en in gebieden waar ik ben opgegroeid te helpen tijdens deze pandemie", twittert Oprah. Een miljoen dollar gaat naar de Amerikaanse voedselbank. De rest van het toegezegde bedrag gaat naar andere goede doelen die steun bieden in de coronacrisis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oprah Winfrey maakt flinke smak op podium

Oprah is de laatste in een flinke rij sterren die al hun portemonnee trokken. Het echtpaar Ryan Reynolds en Blake Lively doneerde bijvoorbeeld 400.000 dollar aan ziekenhuizen in New York en nog eens een miljoen aan voedselbanken in Amerika en Canada.

Ook onder anderen Kylie Jenner, Bryan Cranston en Gwyneth Paltrow doneerden geld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oprah Winfrey kiest partij voor Harry en Meghan

Niet iedereen komt geld tekort. De afgelopen weken hebben we in Nederland massaal gehamsterd. Meel, blikken sperziebonen en instant-aardappelpuree: het vloog de schappen uit. Maar wat kan je nou maken van al dat ingeslagen blikvoer? 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore