Ga naar de inhoud
Entertainment

Youp van 't Hek over corona-besmetting: 'Een hel was het'

Beeld © ANP

Het is een bewogen tijd geweest voor Youp van ’t Hek (66). Bij de cabaretier werd twee weken geleden het coronavirus vastgesteld. Hij geeft deze week een update over zijn gezondheid in de 'VARAgids': "Alle dokters zeggen dat ik mazzel heb gehad."

"Mijn longen hebben volgens de dokters een lelijke opdonder gehad"

In eerste instantie had Youp niet door dat het om het gevreesde virus ging. Hij was verkouden, maar vertelt in het interview dat hij dat altijd is aan het einde van een reeks voorstellingen. Maar het hoesten ging maar niet over en hij had ook pijn op de borst. Alle tekenen dat er iets flink mis was. Zo ging het door tot 13 maart. "Toen viel ik letterlijk om en werd ik met spoed naar het ziekenhuis gebracht", vertelt Youp nu. "Daar mocht ik als BN’er de corona-isolatie-afdeling openen."

In eerste instantie waren de testen negatief, maar de pijn nam niet af. "Ik blafte dusdanig dat de naast het ziekenhuis gelegen Johan Cruijff Arena regelmatig het dak dicht deed. Neemt u van mij aan: het was hel. Hoesthel!"

Herstellende
Lees ook:
Herstellende Youp van 't Hek verontschuldigt zich

Al snel sloegen alle meters in het rood: het was een loepzuivere corona. Gelukkig voor de grappenmaker had hij 'slechts' een milde variant van het virus -  dat hij overigens meer dan genoeg vond. "Mijn longen hebben volgens de dokters een lelijke opdonder gehad. (...) Ik ben hartpatiënt dus dat is link." 

Voorlopig werkt hij samen met een fysiotherapeut aan zijn herstel, maar het zal wel even duren voordat hij weer de bühne op kan. "Alle dokters zeggen dat ik mazzel heb gehad. Heel veel mazzel zelfs. Ik geloof ze en zal me voortaan eerder melden. Ondertussen denk ik veel aan mijn collega-patiënten."

Youp
Lees meer:
Youp van 't Hek geeft update uit het ziekenhuis

Youp tobt al enkele jaren met zijn gezondheid. In 2015 moest hij een hartoperatie ondergaan nadat hij een aantal keer onwel was geworden op het podium. In november vorig jaar werd hij tijdens een show in het Oude Luxor in Rotterdam onwel op het podium en werd hij in een ziekenhuis opgenomen.

Youp van 't Hek geeft duidelijkheid over gezondheidssituatie

03:33
Youp
Lees meer:
Youp van ’t Hek besmet met coronavirus