Entertainment

Anouk zingt liedje voor koppels die uit elkaar gaan door corona

02 april 2020 14:51
Beeld © ANP

Veel stelletjes zitten op elkaars lip door de zelfisolatie-maatregelen rondom het coronavirus. Voor sommigen betekent dat eindelijk quality time voor elkaar, maar voor anderen kan het juist problemen opleveren en leiden tot een relatiebreuk. Iets waar Anouk (44) in eerste instantie niet bij stilstond. Deze realisatie was een bron voor inspiratie voor de zangeres en daarom brengt ze een ode aan scheidende koppels op Instagram.

"Als mensen uit elkaar gaan, loopt dat meestal niet op een prettige manier af natuurlijk"

"Volgens mij was het Dominique die tegen mij zei: 'Je realiseert je wel dat er er heel veel echtscheidingen komen van zo’n periode'", legt Anouk uit over de aanleiding van dit nummer. De zangeres deelt het liedje 'Deena & Jim' op Instagram, geschreven ter ere van alle relaties die deze tijd niet overleven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anouk openhartiger dan ooit over haar gezin

Het was eigenlijk niet in Anouk opgekomen dat het coronavirus ertoe kan leiden dat je je relatie verbreekt. "Daar had ik helemaal niet over nagedacht", legt ze uit in de video. "Ik dacht: iedereen zit lekker thuis, hoeft niet naar z’n werk, lekker met z’n familie. Dat zal iedereen wel fijn vinden. Helemaal niet bij stilgestaan dat er mensen zijn die dat helemaal niet fijn vinden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anouk heeft geen geld voor een privéjet

"Dat je ook weleens elkaar tegen kan komen in zo’n kleine ruimte met ieders energie de hele tijd opgescheept zit", gaat ze verder. "Dat kan natuurlijk best weleens minder goed aflopen zo’n periode voor sommige relaties. Toen dacht ik: dat is een leuk liedje. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je door zo’n periode denkt: wij passen toch niet zo goed bij elkaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anouk staat voor lastige keuze: 'Ik voel me een slechte moeder'

Anouk snapt hoe verdrietig deze periode kan zijn. "Als mensen uit elkaar gaan, loopt dat meestal niet op een prettige manier af natuurlijk. Na deze periode kan je denken: dit is 'm toch niet en we moeten een eigen pad kiezen. Meestal loopt het niet zo romantisch af dat je dat allebei realiseert. Meestal is de ene al veel verder, of heeft zich veel sneller ontwikkeld in de relatie." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anouk in paniek: nog altijd 'vast' en doodsbang voor coronavirus

De zangeres zit zelf al een tijdje in Marokko, gescheiden van haar kindjes en grote liefde Dominique. Anouk durft het land ook niet uit tijdens de coronacrisis, omdat ze astma heeft. In de video hieronder legt Samantha Steenwijk uit waarom Anouk doodsbang is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore