Entertainment

Chantal Janzen vertelt over vernieuwde songfestivalplannen

01 april 2020 16:26
Beeld © ANP

Het Eurovisiesongfestival geeft een nieuwe draai aan de programmering wegens het coronavirus. Maar dat mag de pret eventjes niet drukken voor de fans van het muziekspektakel en ook presentatrice van de avond Chantal Janzen (41) heeft er weer zin in.

"Ik vind wel dat als het gevierd kan worden, moet je die kans wel gebruiken" 

“Heel erg leuk”, aldus Chantal over de nieuwe Eurovisiesongfestival-plannen. Hierin kunnen de deelnemende landen alsnog hun liedje van dit jaar laten horen en Chantal doet alsnog de presentatie samen met Edsilia Rombley en Jan Smit. Helaas kan er geen publiek bij zijn en wordt er live geschakeld met de andere landen. "Nu is het wel heel erg leuk dat dit er komt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eurovisiesongfestival komt met speciale eenmalige uitzending

Toch is het wel gek, vertelt Chantal aan RTL Boulevard. Alledrie zien ze het niet als het "grote event" dat het normaal gesproken zou zijn geweest. Maar ook dit keer is het de bedoeling dat ze zorgen voor vermaak. "Mensen moeten geamuseerd worden en de songfestival-fans moeten geëerd worden (...) Ik vind wel dat als het gevierd kan worden, moet je die kans wel gebruiken." 

De deelnemers van dit jaar mogen niet meedoen met hetzelfde liedje als het Eurovisiesongfestival volgend jaar weer doorgaat. "Dat vind ik ook wel charmant, dat die mensen en dat nummer alsnog geëerd worden", aldus Chantal over het nieuwe plan. "Heel veel mensen zijn daar al een jaar of een aantal maanden mee bezig geweest. En dan moet je ineens een ander nummer kiezen en dat is heel zuur."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voorproefje: Elise Schaap als Chantal Janzen in De TV Kantine

Over de afgelaste liveshow is ze wel weer heen. "Ik had er eigenlijk geen seconde last van gehad", vertelt ze. "Ik had er last van gehad als we het door hadden laten gaan. Dat was volledig ongepast geweest. Dus ik was eigenlijk wel opgelucht dat het afgelast was, omdat je daar dan met een heel raar gevoel staat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cornald hoopt dat songfestivalternatief verbindt in deze tijd

En daar heeft ze haar redenen voor. "Het songfestival is een feest en die uitstraling heeft het ook", verklaart Chantal. "Dan had je dat feest niet willen vieren, omdat je je daarvoor had gegeneerd, aangezien de wereld in de fik staat." Maar nu is het weer tijd voor haar om zich voor te gaan bereiden op het evenement. Of ze alsnog de couturejurken gaat dragen die ze in de video hieronder uitzocht, weet ze nog niet zeker. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore