Entertainment

Eurovisiesongfestival komt met speciale eenmalige uitzending

31 maart 2020 17:25 Aangepast: 31 maart 2020 17:27
De presentatoren van het Eurovisiesongfestival 2020. Beeld © AVROTROS

Meezingers, spektakel en confetti gegarandeerd, want het Eurovisiesongfestival zal tóch een speciale uitzending maken. Dat deelt de organisatie van het muziekfeest op Instagram.

"Natuurlijk staan we op deze avond uitgebreid stil bij de mensen die zijn getroffen door het coronavirus"

"Na de annulering van het Eurovisie Songfestival 2020 kondigen de EBU en omroepen NPO, NOS en AVROTROS met trots Eurovision: Europe Shine a Light aan", schrijft het muziekfestival op Instagram. De "unieke en eenmalige uitzending" wordt op 16 mei om 21.00 uur in heel Europa uitgezonden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duitsland komt met alternatief voor Eurovisiesongfestival

"We gaan een show produceren waarin we - onder meer - de 41 artiesten die dit jaar zouden deelnemen volop in de schijnwerpers zetten", aldus hoofdproducent Sietse Bakker. "Naast een kort fragment van hun eigen nummer waarmee ze zouden meedoen, zullen zij een gezamenlijke uitvoering brengen van een eerdere Songfestival-hit. Dit doen zij, gezien de omstandigheden, op afstand en niet in Nederland."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spanje kroont zichzelf tot 'songfestivalwinnaar'

"Ook worden bekende songfestival-artiesten van de afgelopen jaren uitgenodigd om - vanuit hun eigen land - nummers uit het verleden op te voeren", gaat hij verder. "Natuurlijk staan we op deze avond uitgebreid stil bij de mensen die zijn getroffen door het coronavirus en degenen die zo hard werken om deze crisis te bestrijden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eurovisiesongfestival komt met alternatief door corona

In de studio zal geen publiek aanwezig zijn, maar Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit kunnen wél de presentatie op zich nemen. Ook Nikkie de Jager, oftewel NikkieTutorials, mag haar rol alsnog uitvoeren online. Het spektakel is op 16 mei om 21.00 uur te zien. 

Het Eurovisiesongfestival zelf wordt uitgesteld tot volgend jaar. Maar dat gaat gepaard met lastigheden voor de vele deelnemende landen. Songfestivaldeskundige Aran Bade legt in de video hieronder uit waarom. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore