Entertainment

Fien Vermeulen hard aan het werk voor eenzame ouderen

31 maart 2020 17:31
Beeld © Martijn van Gelder

Knutselwerkjes zijn helemaal het ding van Fien Vermeulen (28). De oud-'Expeditie Robinson'-deelneemster heeft de handen uit de mouwen gestoken en maakt allerlei kaarten voor ouderen die nu eenzaam zijn door de corona-maatregelen. Ze deelt haar lieve boodschap en het resultaat van haar knutselwerk op Instagram.

"Een extra hart onder de riem"

"Ben lekker druk geweest hoor de afgelopen week," laat Fien weten aan haar volgers. In totaal heeft ze 71 kaarten "zitten knutselen voor kwetsbare en oudere mensen die nu geen bezoek kunnen ontvangen." Een hele variatie aan brieven heeft ze gemaakt. "Alles zit onder de lijm en glitters, maar ik vond het zo leuk om te doen!" 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fien Vermeulen deelt speciale verrassing voor doodzieke moeder

Daarnaast is haar creatieve hart sneller gaan kloppen. "Gek eigenlijk, dat ik vergeten was hoe leuk ik knutselen vind", aldus Fien. Ze vindt het "meditatief en relaxt" en dat ze daarmee "een extra hart onder de riem" kan steken, is mooi meegenomen. "Juist door beperkingen, zie je soms weer nieuwe mogelijkheden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zelfisolatie is een eyeopener voor Fien Vermeulen

Fien merkt dat ze er ook zelf wat uithaalt. "Vooral in de wetenschap dat ik alleen ook de verbinding kan vinden met 71 mensen die ik niet ken", verklaart ze. "Dat sociaal contact niet altijd met anderen zijn betekent, maar dat je dat ook in je eigen bubbeltje kan." Vervolgens roept ze haar volgers op om hetzelfde te doen voor eenzame ouderen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fien Vermeulen staat zieke moeder bij tijdens behandeling

Fien wordt onder haar post overspoeld met positieve reacties, maar dat is niet bij alles wat ze doet het geval. Tijdens Expeditie Robinson in ieder geval niet. In de video hieronder reageert ze erop. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore