Entertainment

Rob Dekay wilde vriendin niet spreken tijdens WIDM

29 maart 2020 13:31 Aangepast: 29 maart 2020 13:32
Beeld © AVROTROS

Die maand in China was niet zo liefdevol voor Rob Dekay (33) en zijn vriendin. Tijdens 'Wie is de Mol?' wilde hij namelijk geen contact hebben met haar, ook al wist zij al dat hij de grote saboteur speelde in het programma. Dat vertelt de singer-songwriter in gesprek met 'Algemeen Dagblad.'

"Het is superkut en dat is een understatement"

"Dat kon ik er niet bij hebben", meent Rob over het contact met zijn vriendin tijdens de opnamen van Wie is de Mol? Er waren maar twee redenen waarom ze eventueel wel mocht bellen: "Als mijn moeder dood gaat of de hond, maar verder: laat me met rust." Ook Robs tweelingbroer wist dat hij de Mol was. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriendschap met Nathan blijft Rob na WIDM voor altijd bij

Het coronavirus heeft wel roet in het eten gegooid voor Rob. Al zijn optredens zijn gecanceld tot 1 juni, waardoor hij veel inkomsten misloopt. Toch blijft hij positief. "Op de Mol teer je niet, dat blijf je de rest van je leven. Iedereen die dat is speelt in de eredivisie", vindt hij. "Dus tot mijn 83ste ben ik de Mol." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dít was de enige vraag die Buddy Vedder fout had in WIDM-finale

"Het is wat het is", vertelt Rob over het coronavirus en zijn gecancelde optredens. "Ik verdien geen moer (...) Het is superkut en dat is een understatement." Hij wist natuurlijk al een lange tijd dat hij de Mol zou spelen en had daar zijn plannen voor de komende tijd op aangepast. "Ik ga in ieder geval vooruit. De Mol was bijzonder, maar zo heel bijzonder is het ook weer niet. Je moet het ook niet groter maken dan dat het is. Gelukkig zijn en gezond blijven, dat is het belangrijkste." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nathan Rutjes: 'Makers WIDM zijn échte helden van het programma'

Buddy Vedder ontmaskerde Rob als saboteur in Wie is de Mol? en ging ervandoor met het geld in de pot. Maar wat doen de winnaars eigenlijk met dat bedrag? Oud WIDM-winnaars vertellen erover in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore