Ga naar de inhoud
Entertainment

Benefietdiner Live-Eet is gigantisch succes voor voedselbank

Beeld © ANP

Dankzij het benefietdiner Live-Eet dat donderdagavond gehouden werd, is er bij de voedselbank genoeg opgehaald voor een hele maand eten op tafel. Zo kunnen 90.000 gezinnen die afhankelijk zijn van hun wekelijkse levensmiddelenpakket door deze moeilijke periode heenkomen, aldus initiatiefnemers Voedselbanken Nederland en voedingsmiddelenbedrijf Honig.

"Blijf doneren"

Tijdens het onlinediner en -concert werd onder anderen door Claudia de Breij, Candy Dulfer en Tim Knol geld opgehaald voor de voedselbanken die zwaar te lijden hebben onder de coronacrisis. Ook artiesten als Don Diablo, Hadewych Minis, Thomas Berge en profvoetballer Noussair Mazraoui traden op vanuit hun eigen huis.

Claudia
Lees ook:
Claudia de Breij applaudisseert voor journalisten en media

"We zijn enorm blij met de inzet van bekende Nederlanders die vanuit hun huiskamer een optreden gaven", stelt Tanja Kempen van Honig. "Het is hartverwarmend dat we in deze moeilijke tijden met z’n allen hart tonen voor mensen die het nog moeilijker hebben. Iedereen verdient een warme maaltijd op tafel."

Claudia
Lees ook:
Claudia de Breij getroffen door keelpijn

Het was nog een hele klus om het evenement Live-Eet op te tuigen in een tijd van sociale onthouding, vertelt Kempen. "We zijn blij dat we op zo’n korte termijn steun kregen van deze BN'ers." De actie voor de voedselbanken loopt nog een week, en de initiatiefnemers overwegen een tweede benefietdiner. "Blijf doneren", verzoekt Tanja Kempen. "We zoeken BN'ers die graag willen optreden voor een nieuw avondmaal waar heel Nederland kan aanschuiven."