Entertainment

Noorse songfestivalkandidate weigert deelname in 2021

26 maart 2020 13:02 Aangepast: 26 maart 2020 14:09
Beeld © ANP

De Noorse Ulrikke Brandstorp, die dit jaar zou meedoen aan het Eurovisiesongfestival, weigert in 2021 nog een keer in actie te komen als kandidaat voor Noorwegen. Vorige week werd bekendgemaakt dat het Eurovisiesongfestival in Rotterdam dit jaar is uitgesteld tot volgend jaar vanwege de wereldwijde coronacrisis. De artiesten die dit jaar zouden meedoen mogen dat in 2021 ook, alleen moeten zij wel een ander nummer insturen.

"Mijn droom is verbrijzeld"

Sommige landen hebben al bevestigd dat hun artiest voor 2020 volgend jaar hetzelfde is, waaronder Nederland, terwijl landen zoals Zweden, Finland en IJsland hebben aangekondigd dat ze net als voorheen nieuwe nationale finales organiseren. Ook Noorwegen organiseert een nieuwe nationale wedstrijd, de Melodi Grand Prix (MGP). Ulrikke kreeg daarin een finaleplaats aangeboden, maar die weigert ze.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Digitaal songfestival gaat wél door

"Mijn droom is verbrijzeld", schrijft Ulrikke op Instagram. "Ik begrijp volledig dat Eurovisie 2020 is geannuleerd vanwege het coronavirus. Maar ik hoopte dat Noorwegen net als andere landen zijn artiest zou steunen door mij in 2021 opnieuw naar het festival te sturen. Ik ben erg teleurgesteld over deze beslissing. Ik heb de finaleplaats in MGP geweigerd, omdat ik alleen in de finale wil omdat ik een goed nummer schrijf, en niet omdat ik dit jaar niet naar het songfestival kan gaan."

De zangeres zou in Rotterdam met het nummer Attention gaan meedingen voor de winst. Ulrikke laat weten dat haar hart is gebroken nu ze weet dat ze niet de mogelijkheid krijgt om samen met haar fantastische supporters en familie het songfestival te ervaren. 

"Het annuleren van het songfestival dit jaar is natuurlijk erg jammer voor Ulrikke, die dit jaar erg hard gewerkt heeft om de MGP te winnen", zegt Christina Rezk Resar, directeur van NRK, de Noorse nationale omroep. "We hebben Ulrikke aangeboden om finalist te zijn in de MGP van komend jaar, maar ik snap dat dit de eer van op het podium staan bij het songfestival niet kan vervangen. Ulrikke is een geweldige artiest en ik weet zeker dat we nog veel van haar gaan horen."

Songfestivaldeskundige Aran Bade legt uit waarom landen een nieuw nummer moeten aanleveren voor 2021.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore