Ga naar de inhoud
Entertainment

John de Mol wilde Patty ontslaan als haar gewicht veranderde

Beeld © ANP

Het is 11 maart 2019 als Patty Brard (65) een vierjarig contract bij Talpa tekent. Dat gaat niet zonder slag of stoot, onthult ze in haar biografie. De clausule in het contract over haar gewicht laat nog altijd haar bloed koken.

"Wat denkt 'ie wel niet?"

Het is punt 3.3 in het contract waar Patty over valt, zo vertelt ze in haar boek. Daarin staat dat Talpa de samenwerking eenzijdig mag stopzetten als ze een bepaald gewicht bereikt. "Schandalig. Ik zou vervolgens twee maanden de tijd krijgen om weer op mijn oude gewicht te komen." De diva is hier niet van gediend en weigert het contract te tekenen. "Wat denkt 'ie wel niet?"

Gordon
Lees ook:
Gordon snoof 'het kalk van de muren' met Patty Brard

Na een verzoek aan het adres van haar financieel adviseur (de clausule moet eruit, anders tekent ze niet), een sussende interventie van Erland Galjaard en zalvende mails zet Patty een dag later haar handtekening. "Het is gewoon een feit. Als ik niet aan mijn uiterlijk had gewerkt, had ik nooit dat vierjarige contract bij John de Mol gekregen."

Maar wát staat er nu wel in het contract? Het gewicht is vervangen door uitstraling. "Dus dat ik dezelfde uitstraling moet behouden lopende de duur van het contract."

Jarige
Lees ook:
Jarige Patty Brard maakt balans op 'in total lockdown'

Niet alleen John de Mol krijgt rake klappen in het boek, ook de Luv'-collega's moeten eraan geloven. Marga en José vertellen aan RTL Boulevard dat ze hier allesbehalve blij mee zijn. 

Luv'-zangeressen reageren op onthullend boek Patty Brard

04:20