Entertainment

OITNB-Laura Prepon openhartig over afbreken zwangerschap

26 maart 2020 10:59
Beeld © ANP

Laura Prepon (40) mocht in 2017 haar eerst kindje verwelkomen. Een jaar later was de actrice voor de tweede keer zwanger, maar die zwangerschap moest ze helaas afbreken. Toen de actrice zestien weken zwanger was, kregen zij en haar man zeer slecht nieuws te horen.

"We kregen te horen dat de zwangerschap niet goed verliep"

Laura wist na eigen zeggen direct dat er iets niet klopte, zo vertelt ze aan People. Tijdens de echo werd al snel de gynaecoloog erbij geroepen en werd Laura verteld dat haar ongeboren kind mogelijk een hygroma colli heeft, een zwelling in de hals. Dit werd al snel ook bevestigd, maar daar bleef het niet bij. “De specialist vertelde ons dat het brein niet groeide, evenals de botten”, vertelt de actrice.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laura Prepon moeder geworden van tweede kindje

“We kregen te horen dat de zwangerschap niet goed verliep en dat mijn lichaam een risico liep. Ben hield me vast toen ik in huilen uitbarstte. We hebben de zwangerschap moeten afbreken”, vervolgt ze.

“Als je al zo lang zwanger bent en dan dit nieuws te horen krijgt, dan voelt het alsof je hebt gefaald. Het voelde alsof mijn lichaam had gefaald.” Er waren daarnaast ook zorgen of Laura wel weer zwanger kon worden. “Het duurde heel lang voor ik was genezen.” Gelukkig bleek dit wel mogelijk te zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OITNB-actrice Laura Prepon opnieuw zwanger

Laura beviel eerder dit jaar van een tweede kindje, ditmaal een zoontje.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore