Entertainment

Tim Hofman maakt indruk met emotionele brief aan moeder

25 maart 2020 20:33 Aangepast: 25 maart 2020 20:36
Beeld © ANP

Op verjaardagen is de carrière van Tim Hofman (31) naar eigen zeggen het onderwerp van gesprek. En dat terwijl juist zijn moeder in zijn ogen de echte held is. In 'DWDD' leest hij een briefje voor die hij speciaal voor haar en haar collega's in de zorg schreef.

"Opeens besefte ik vorige week dat mijn moeder met al haar collega's in de frontlinie staat van de oorlog die gevoerd wordt"

"Mijn moeder werkt op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis", legt Tim aan Matthijs van Nieuwkerk (59) uit. "Daar komen onder andere mensen binnen die besmet zijn met het coronavirus. Mijn moeder doet dit werk al 40 jaar. Opeens besefte ik vorige week dat mijn moeder met al haar collega's in de frontlinie staat van de oorlog die gevoerd wordt daar."

Speciaal voor zijn moeder schreef hij een brief. Hij begint: "Lieve ma, ik ben 31 en ik zit hier als volwassen man met een volwassen carrière in een volwassen huis. Maar ik voel me meer een moederskindje dan in de afgelopen 20 jaar. Ik voel me zoon van een onsterfelijke ouder, zoals ik dat zag als kind."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beau maakt DWDD-kijkers aan het huilen met emotioneel optreden

Na het voorlezen van de brief belt Tim in de uitzending met zijn oma. Hij vraagt haar of ze bang is voor het coronavirus. Na een kleine aarzeling geeft ze toe dat zij dat inderdaad is. "Ik ga niet de goden bezoeken om een ziekte te krijgen. Ik heb al genoeg."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore