Ga naar de inhoud
Entertainment

3FM presenteren Frank van der Lende en Eva Koreman als nieuw duo

NPO 3FM begint april met een vernieuwde programmering. De ochtenduren uitgezonderd krijgt de radiozender een ander jasje met als blikvangers Timur Perlin (43), die overkomt van Radio 2, en het nieuwe middagduo Frank van der Lende (31) en Eva Koreman (35).

"Ik zie mezelf niet als de verloren zoon die even een zender komt redden"

Timur Perlin keert terug op het oude nest en gaat van maandag tot donderdag de lunchshow verzorgen. De dj keert dan wel na ruim 3,5 jaar afwezigheid terug op het ‘oude nest’ maar zo ziet hij dat zelf niet. "Het voelt als een nieuw avontuur", zegt hij tegenover BuzzE. "Ik zie mezelf niet als de verloren zoon die even een zender komt redden. Ik kan dat ook helemaal niet. Voor mij is dit gewoon iets nieuws. 3FM is compleet veranderd sinds ik weg ben", verduidelijkt de dj.

Expeditie-Eva
Lees ook:
Expeditie-Eva Koreman thuis met corona-klachten

Frank en Eva vervangen Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen in de middag. Zij verhuizen op hun beurt naar de vroege avond. De komende tijd presenteert Mark het programma nog alleen omdat Rámon thuiszit vanwege privéomstandigheden. 

Met de vernieuwde programmering neemt 3FM in ieder geval weer een stap in de goede richting, vindt Timur. "Frank en Eva zijn echt een topduo en Mark maakt items waar ik zo jaloers op ben", somt hij op. "Ik wil zelf straks de luisteraars even uit de sleur van hun werk- of schooldag halen waardoor ze zich weer op kunnen maken voor de tweede helft." Hoe hij dat gaat doen? "Alles is mogelijk."

'Programmering
Lees meer:
'Programmering 3FM alweer op de schop'

Herman Hofman vervangt ondertussen Angelique Houtveen in de vroege middag. Zij schuift naar het weekend. Sagid Carter wordt de nieuwe stem van het avondprogramma 3VOOR12. Ze neemt de show over van Eva Koreman, die 3VOOR12 sinds 2018 presenteerde.

De vernieuwde programmering stond al een tijdje gepland, zegt zendermanager Sharid Alles. "Het voelt dubbel om in deze onzekere tijd de geplande versterking van 3FM te presenteren. Tegelijkertijd zijn we ook volop met het 'nu' bezig." Zo steekt de 3FM vrijdag Nederlandse artiesten een hart onder de riem en is het station een actie begonnen tegen verveling onder thuiszittende jongeren.

Expeditie-Frank
Lees ook:
Expeditie-Frank van der Lende neemt afscheid van 'lieve oma'

Voor Frank van der Lende wordt het middagtijdslot een weerzien. Hij presenteerde van 2015 tot eind 2017 ook de middagshow, toen als vervanger van het populaire duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. 3FM haalde zijn programma echter van zender toen de show niet aansloeg.

De luistercijfers van 3FM blijven al lang achter op de concurrentie. De zender zag de cijfers de afgelopen vijf jaar met 80 procent dalen. Al verschillende keren werd het roer omgegooid maar tot dusver zonder succes.

In Robinson Confessions doet radio-dj Eva Koreman een boekje open over haar avontuur in Expeditie Robinson. De brunette vertelt over haar 'verloofde' Shary-An, die in het echte leven écht verloofd is met haar vriendin.

Expeditie-Eva: 'Shary-An is verloofd met haar vriendin'

10:05