Ga naar de inhoud
Entertainment

Jarige Patty Brard maakt balans op 'in total lockdown'

Beeld © ANP

Een groot feest had het moeten worden voor Patty Brard, maar in plaats daarvan viert ze haar 65e verjaardag woensdag alleen met haar man Antoine "in total lockdown" op Ibiza. "65 jaar worden is al een mijlpaal, maar deze verjaardag zal ik helemaal nooit vergeten", zegt de presentatrice tegen BuzzE.

De verjaardag was al een bijzondere vanwege de uitgave van het boek De Negen Levens van Patty Brard door Antoinnette Scheulderman en Michel van Egmond. Woensdagavond had de feestelijke presentatie moeten plaatsvinden in Hotel Arena. "Ik geef nooit feesten en dit zou mijn eerste grote feest worden. Iedereen zou komen, ik had het helemaal voor elkaar. Maar ach, het staat zo ook wel een beetje symbool voor mijn leven. Niets gaat zoals gepland", lacht ze.

Patty
Lees ook:
Patty Brard mag dan zelf jarig zijn, zíj deelt cadeaus uit

In het boek komt werkelijk alles aan de orde. Van haar bewogen liefdesleven en het dramatische faillissement tot haar vele lichaamsbehandelingen en bonje binnen de familie: Patty heeft letterlijk voor negen geleefd. Toch is dat niet de insteek van het boek. "Het is niet op sensatie gericht", zegt Patty. "Als je alles zo opsomt klinkt het wel heftiger dan het is. Als je ieders leven gaat inventariseren na 65 jaar kom je tot een lange lijst, al zijn dat bij mij hoge pieken en diepe dalen."

Antoinnette en Michel kregen van Patty totale openheid. "Ze hebben mij anderhalf jaar gevolgd. Toen ik het las dacht ik wel een paar keer: gaat dit echt over mij?" Een biografie wil Patty het boek niet noemen. "Het is meer een portret. Antoinnette en Michel hebben er een soort geschreven documentaire van gemaakt. Ze hadden zich op 100.000 verschillende verhaallijnen kunnen richten maar het afgelopen jaar vormt de rode draad. Het was een van de belangrijkste jaren uit m'n leven. Ik kreeg een nieuw contract en mocht mijn moeder na tien jaar strijden weer zien."

Wat dat laatste betreft, heeft ze de hoop dat ze haar eigen dochter Priscilla weer in de armen kan sluiten nog niet opgegeven. Ook zij leven al jaren gebrouilleerd. "Of ik hoop dat ze het boek gaat lezen? Dat moet ze zelf weten", aldus Patty. "Maar wat voor mij en mijn moeder geldt, hoop ik voor Prisciel ook. Het is nooit te laat. En je weet nooit waar dit boek toe leidt."

Patty
Lees ook:
Patty Brard geëmotioneerd: 'Houd moed lieve moeder'

Nu Patty de 65 heeft aangetikt, betekent dat overigens nog niet dat ze al aan een pensioen denkt. "Vroeger was je als je 65 werd echt al heel oud. Dan ging je met pensioen, maar nu is dat wel anders. Ik heb besloten dat ik zo lang mogelijk door wil werken. Zolang het kan en mijn lichaam het toestaat ga ik door. Ik ben overal voor in." Een tweede deel van haar boek echter niet. "Haha, nee joh! Ik mag toch hopen van niet."

Bron: ANP/RTL Boulevard