Entertainment

Caitlyn Jenner vindt uitstel Olympische Spelen afschuwelijk

25 maart 2020 02:39 Aangepast: 25 maart 2020 08:01
Beeld © ANP

Oud-olympiër Caitlyn Jenner (70) noemt het afschuwelijk voor atleten dat de Olympische Spelen een jaar zijn uitgesteld. De realityster heeft wel alle begrip voor het besluit van organisatie IOC.

"Dan denk ik aan de atleten die dit jaar mee zouden doen"

Caitlyn won een gouden medaille op de tienkamp tijdens de Olympische Spelen van 1976, toen ze nog door het leven ging als Bruce. "Ik heb vier jaar lang getraind om op 29 en 30 juli 1976 in actie te komen, mijn hele programma was erop afgestemd om op die dagen te pieken. Dan denk ik aan de atleten die dit jaar mee zouden doen, nu opeens hier mee te maken krijgen en niet eens weten wanneer ze nu moeten gaan presteren. Dat is heel moeilijk", aldus de 70-jarige tegenover Entertainment Tonight.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Olympische Spelen in Tokio jaar uitgesteld vanwege coronavirus

Caitlyn vergelijkt de situatie met de Zomerspelen van 1980 in Moskou, die door de VS en andere landen werd geboycot. "Ik had de mazzel dat ik na de Spelen van 1976 gestopt was. Maar wat als ik toen had gedacht: misschien moet ik toch nog vier jaar doorgaan? Dan had ik drieëneenhalf jaar getraind om dan niet eens te gaan. Dat was vreselijk geweest."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Caitlyn Jenner scoort rolletje in Amerikaanse serie

De verscherpte coronamaatregelen zorgen ervoor dat artiesten nog langer 'werkeloos' zijn. Gelukkig weten ze zich wel te vermaken. Kijk maar eens naar deze video:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore