Ga naar de inhoud
Entertainment

Lief: zoontje geeft Chantal Janzen complimentjes over moederschap

Beeld © Instagram @chantaljanzen.official

In de nieuwe '&C'-special 'Oh Baby!' gaat Chantal Janzen (41) in gesprek met haar zoontje James. Sinds peuter Bobby er is, heeft de presentatrice een stuk minder aandacht voor hem. Maar de elfjarige vertelt in het blad niets te klagen te hebben.

"Je bent alleen wat vaker moe sinds Bobby er is"

Chantal probeert haar aandacht zo goed mogelijk te verdelen tussen haar twee jongens, maar dat is niet altijd even makkelijk. Volgens haar oudste zoontje James doet ze het supergoed. "Je bent alleen wat vaker moe sinds Bobby er is. Dat is niet zo raar. Als ik jou was, zou ik ook moe zijn. Want je moet soms best hard werken. En Bobby slaapt slecht. En daardoor is papa ook weer moe. En dan heb je mij nog", legt hij uit. "De aandacht vanuit jullie is wel anders geworden. Maar als jullie met Bobby bezig zijn, wacht ik gewoon."

Chantal
Lees ook:
Chantal Janzen steekt de draak met BN'ers en hun 'coronaliedjes'

Hoewel Chantal zich dan ook regelmatig schuldig voelt, is ze een stuk zelfverzekerder dan toen ze James net had. "Toen had ik veel onrust”, vertelt ze in de editorial van de special. Inmiddels weet de presentatrice wel beter: "Soms weet je het even niet, dan doe je maar wat. En dat is oké. Ik probeer heel realistisch te zijn."

Toch is twee kids wel even andere koek dan eentje, om op te voeden. Ook voor James was het even wennen, opeens een broertje erbij. "Maar nu kan ik me niet meer voorstellen dat Bobby er niet is", vertelt hij. Al heeft de deugniet wel een klein dingetje: "Hij speelt héél veel met me. Soms denk ik wel: ik wil gewoon even rustig zitten."

Chantal
Lees ook:
Chantal Janzen doorbreekt taboe advertenties op social media

Of er nog een derde komt? "Ik zeg nooit nooit", aldus Chantal. "Het is gewoon zo leuk, om zo’n klein wezen rond te hebben lopen." De special van &C ligt vanaf vandaag in de winkels en is ook online te koop.

Niet alle moeders zijn op dit moment zo positief. Bevallen tijdens de coronacrisis is namelijk geen feestje. Kelly Weekers is van plan om thuis te bevallen en net-bevallen moeders delen dat het wel lastig is zo alleen thuis. Bovendien mag er geen visite komen.

Moeders over hoe het is om tijdens coronacrisis baby te krijgen

02:20