Entertainment

Maker van Oscar-hit The Favourite komt met nieuwe serie

24 maart 2020 14:34
Beeld © Hulu

De film 'The Favourite' maakte in 2018 enorme indruk en werd beloond met meerdere Oscar-beeldjes. Schrijver Tony McNamara heeft zich nu op een volgende project gestort in dezelfde stijl: een serie, 'The Great'.

Als je genoten hebt van The Favourite en sowieso wel houdt van een fijn kostuum- of koningshuisdrama, dan zul je ook met The Great aan je trekken komen. De eerste trailer voor de nieuwe show van streamingdienst Hulu is net gelanceerd en belooft veel goeds. Actrice Elle Fanning kruipt in de huid van tsarina Catharina II van Rusland. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Favourite doet naam eer aan tijdens BAFTA's

Een bekend gezicht uit The Favourite doet ook weer mee: Nicholas Hoult. Hij speelt de echtgenoot van Catharina, Peter III van Rusland. De twee trouwen in een gearrangeerd huwelijk, waarna zij erachter komt dat hij knettergek is. Maar wanneer ze bedenkt dat zij de volgende in lijn is voor de troon mocht hij komen te overlijden, begint ze een complot.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tien Oscarnominaties voor The Favourite en Roma

The Great is vanaf 15 mei te zien op Hulu. Over een Nederlandse releasedatum is nog niets bekend. In de tussentijd kun je je in ieder geval vermaken met het tweede seizoen van Mocro Maffia bij Videoland. Je ziet de trailer hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore