Ga naar de inhoud
Entertainment

Neil Diamond geeft hit Sweet Caroline heuse corona-update

Neil Diamond heeft op Twitter een nieuwe versie geplaatst van zijn aloude hit Sweet Caroline. Vanwege de coronacrisis heeft hij de tekst toegespitst op de adviezen die mensen wereldwijd hebben gekregen om verspreiding van het virus te voorkomen.

"We gaan door moeilijke tijden"

"We gaan door moeilijke tijden", zegt Neil aan het begin van zijn videoboodschap. "Maar misschien helpt het als we samen zingen. Probeer het maar." Daarna zet hij het nummer uit 1969 in. De tekst heeft hij iets aangepast. Hij heeft de regel ‘hands/touching hands’ vervangen door ‘hands/washing hands’.

David
lees meer:
David Hasselhoff covert David Bowie en Neil Diamond

De zinssnede ‘reaching out/touching me, touching you’ kan in deze tijd ook niet meer en dus maakte Neil daar ‘reaching out/don’t touch me, I won’t touch you’ van. De bekende regel ‘good times never seemed so good’ heeft de Amerikaan ongemoeid gelaten.

In 1969 had Neil een bescheiden hit in Nederland met Sweet Caroline. Het nummer is daarna echter wel een klassieker geworden en staat ieder jaar in de Top 2000. In de laatste editie op de 190ste plek. Zo hoog stond het nummer nooit eerder.

Neil
lees ook:
Neil Diamond dankbaar voor steun