Ga naar de inhoud
Entertainment

Harry Potter and the Cursed Child houdt deuren dicht

Beeld © Getty Images

Twee van de best bezochte theatervoorstellingen van Londen, de musical 'Hamilton' en de toneelmarathon 'Harry Potter and the Cursed Child', worden zeker zes weken stopgezet. Dat maakten de producenten vrijdag bekend. Zij doen dit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Hamilton is een musical over het leven van de Amerikaanse founding father Alexander Hamilton. Harry Potter and the Cursed Child is een stuk dat volgt op de succesvolle boekenreeks over een tovenaarsleerling op Zweinstein.

Einde
Lees ook:
Einde Harry Potter zorgde voor alcoholverslaving Daniel Radcliffe

Het vermoeden is dat veel andere voorstellingen snel volgen. Vorige week al ging Broadway, de grote toneelwijk van New York, volledig op slot voor onbepaalde tijd. Ook in Nederland zijn alle theaters een paar weken dicht, in elk geval tot 6 april.

Moeder
Lees ook:
Moeder NikkieTutorials heeft corona: 'Ik ben hartstikke bang'

De cultuursector over de hele wereld vreest dat de coronasluitingen veel problemen gaan opleveren voor acteurs en makers achter de schermen. De meeste mensen werken als freelancer en hebben nauwelijks de gelegenheid gehad pensioen of een reservepotje op te bouwen.

Heel Nederland zit met vragen rondom het coronavirus. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel geeft duidelijkheid over de vragen van zijn collega's bij RTL Boulevard.

Diederik Jekel geeft antwoorden op prangende corona-vragen

07:54
Bron: ANP/RTL Boulevard