Ga naar de inhoud
Entertainment

Disney-film Tangled 'voorspelde' corona al

Beeld © Disney

Het komt wel vaker voor dat series en films de toekomst lijken te voorspellen. 'The Simpsons' hebben wel vaker een stunt of presidentsverkiezing juist geraden. Maar dit keer begint het leven steeds meer op de Disney-film 'Tangled' te lijken.

"Toeval? Ik dacht het niet"

Gek, maar enigszins waar. Tangled is een Disneyfilm uit 2010 over het klassieke sprookje Rapunzel. En het is fans, die geheid enorm veel films aan het bingen zijn, opgevallen dat Tangled verdacht veel lijkt op de situatie nu. Door het coronavirus zit een groot deel van de wereld in zelfisolatie of in quarantaine, net als hoofdpersoon Rapunzel. 

Yes:
Lees ook:
Yes: Disney brengt ook live-action Rapunzel uit

De reden dat Rapunzel in quarantaine leeft, zijn haar magische gouden lokken. Net wat anders, dus. Maar het opvallende aan het verhaal is dat het dorpje waar ze nooit naartoe mag Corona heet. En nu iedereen massaal Disneyfilms aan het streamen is, kwam het opeens wel heel dichtbij. Fans lieten op Twitter massaal hun ontdekking hiervan weten. 

Vanaf
Lees ook:
Vanaf vandaag te zien: Frozen 2 maanden eerder op Disney+

"Jammer genoeg leven we niet in een sprookjesland. Ik had liever vastgezeten in een kasteel", schrijft één kijker. "Ik ben in shock", laat een ander weten. "Toeval? Ik dacht het niet", aldus een ander. 

Disneyparken
Lees ook:
Disneyparken sluiten voorlopig hun deuren
Disneybaas
Lees ook:
Disneybaas wuift LHBTQ-klachten weg

Ook zin om te bingen? Bij Videoland is vandaag het nieuwe seizoen van Mocro Maffia in première gegaan. Bekijk de trailer hieronder. 

Dit is de trailer voor het nieuwe seizoen van Mocro Maffia

00:57