Entertainment

Altijd blijven lachen: deze cabaretiers vind je bij Videoland

20 maart 2020 15:42
Beeld © ANP

We kunnen wel een flinke dosis humor gebruiken in deze crisistijden! Deze tien cabaretiers helpen je graag een (gewassen) handje en zie je gewoon bij Videoland.

Javier Guzman – Ga-Bie-Jer!

Ga-bie-wie? Ahhh! Zo spreek je zijn naam dus uit! In deze voorstelling stelt Javier zich letterlijk opnieuw voor. Hij laat zien dat hij eigenlijk beleefd en goed gemanierd is, maar ook totaal geen schaamte kent. Dat levert hilarische scenario’s op

Henry van Loon – Sleutelmoment

Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans in het absurde universum van komiek, acteur en vlogger Henry van Loon. En in zijn voorstelling Sleutelmoment zou het wel eens allemaal tegelijkertijd kunnen gebeuren.

Ook Electropis van Henry van Loon is te zien bij Videoland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De leukste dramaseries voor tieners bij Videoland

Jochem Myjer – Adem In, Adem Uit

Ervaren ‘zenmeester’ Jochem Myjer neemt je mee in een gloednieuwe, kalmerende meditatieoefening. Althans, dat beweert hij. Een voorstelling bomvol lachwekkende anekdotes en muziek.

Ook De Rust Zelve en Even Geduld AUB van Jochem Myjer staan online.

Richard Groenendijk – Met De Mantel Der Liefde

Hoe doet hij dat toch? Soms zitten er gewoon drie grappen in één zin verstopt! Maar in deze voorstelling is Richard Groenendijk niet alleen grappig, hij laat ook eens zijn serieuze kant zien.

Peter Pannekoek – Zacht Van Binnen

Peter Pannekoek houdt er wel van om mensen op stang te jagen! Zijn voorstelling gaat over onze angsten en die ons leven regeren. Hij schetst de meest hilarische situaties, maar gaat ook de confrontatie aan.

Ronald Goedemondt – Geen Sprake Van

Hoe is het om ouder te worden? Richard Groenendijk weet er alles van! Met een flinke dosis humor vertelt hij over het vaderschap en hoe zijn leven er als veertiger uitziet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Videoland-tips voor de komende tijd: deze films zijn net nieuw

Ali B – Je Suis Ali

Iedereen heeft wel een mening over Ali B. Zo vinden homo’s dat hij mee moet varen op de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride. Imams vinden weer dat hij vaker de islam moet prediken op tv. Nederlanders zijn van mening dat hij de Marokkaanse jeugd moet aanspreken. Politici vinden dat hij in het openbaar afstand moet nemen van IS. En boze Marokkanen vinden dat hij een kaaskop is geworden. In deze voorstelling gaat hij de strijd aan met iedereen die wat van hem vindt en zien we eindelijk welke kant hij kiest!

Ali B Ali B

Rayen Panday – Niet Verder Vertellen

Rayen Panday neemt hij geen blad meer voor de mond! Hij heeft het over persoonlijke en vertrouwelijke zaken die hij durft te delen, maar absoluut niet verder mogen worden verteld.

Daniël Arends – Carte Blanche

Een schone lei. Geen kaders, geen beperkingen. Deze voorstelling is misschien wel zijn sterkste tot nu toe! Met thema’s als identiteit, hypocrisie en fantasie zorgt Daniël Arends voor verwarring en verwondering.

Ook De Zachte Heelmeester van Daniël Arends is te zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Videoland helpt je de corona-maatregelen te doorstaan

Theo Maassen – Vankwaadtoterger

In deze voorstelling worstelt Theo Maassen met de wereld om hem heen. Hij stelt orde op zaken op de manier zoals alleen hij dat kan. Het is bijna een tirade met al zijn boosheid en verbazing over zoveel domheid en gebrek aan inlevingsvermogen in de samenleving. Toch is het een eredienst voor de humor. Zijn grappen zijn grof, maar genuanceerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore